Είμαστε τόσο κάφροι τελικά;;;

Την απόφαση να αποκαταστήσει υλικά και ηθικά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου πήρε με απόλυτη μυστικότητα η κυβέρνηση ώστε να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για μια ιστορία διασυρμού εφόσον έγιναν δεκτές αξιώσεις αδιανόητες για τα δεδομένα οποιασδήποτε σοβαρής χώρας στον κόσμο. Το πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει, αρχικά με μια ταπεινωτική και φωτογραφική δέσμευση στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο (φωτογραφία επάνω).

Επιπλέον, η κυβέρνηση και οι θεσμοί συμφώνησαν λέξη προς λέξη τη διατύπωση της διάταξης βάσει της οποίας θα γίνει η επιστροφή των δικαστικών και προσωπικών εξόδων στον κ. Γεωργίου. Ακολούθως, η νομική υπηρεσία της Κομισιόν ενέκρινε το κείμενο για να δοθεί το πράσινο φως για τη δόση.

Η φωτογραφική αναφορά στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο (SMoU) είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση (σελ. 55-56). Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα «νομοθετήσει την κρατική αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ -και άλλων αξιωματούχων της ΕΛΣΤΑΤ που ενεργούν υπό την εποπτεία του/της- έναντι νομικών και άλλων εξόδων (συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αμοιβών του δικηγόρου και των προσωπικών οικονομικών απωλειών) οι οποίες προέκυψαν ως αποτέλεσμα νομικών προσφυγών/ενεργειών/διαδικασιών που έχουν ληφθεί ή επικρέμανται εναντίον τους ως προς τις αποφάσεις που έχουν λάβει και τις ενέργειες που έχουν κάνει (συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων παραλείψεων) κατά την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων τους σύμφωνα με τις εφαρμοστέες διατάξεις και τους κανόνες, νομικούς ή άλλους». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.