Κύπρος: Σοβαρότατα τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης

Του Μάριου Βασιλείου

Η παράνομη είσοδος και παραμονή αλλοδαπών στη χώρα αποτελεί αδίκημα, με σοβαρούς κινδύνους για το κράτος και ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο. Μια νέα μορφή εποικισμού της Κύπρου από τουρκογενή και μουσουλμανικά φύλα επιτελείται στην πατρίδα μας, αυτή την φορά στο νότιο ελεύθερο κομμάτι της.

Μέχρι σήμερα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν χειριστεί το ζήτημα με τελείως λανθασμένο τρόπο το πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής. Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν παταγωδώς, καθώς αντικείμενο της μεταναστευτικής πολιτικής μπορεί να είναι μόνο η νόμιμη μετανάστευση και όχι η παράνομη, όπως ισχύει και στην περίπτωση του παράνομου εποικισμού που θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και όχι προσφυγικό και επομένως ο κατάλληλος τρόπος για την επίλυσή του είναι η αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών με θεσμοθέτηση και εφαρμογή επαρκούς νομοθετικού πλαισίου για τη σύλληψη, κράτηση και απέλαση των λαθρομεταναστών. Η επανα-προώθηση στις χώρες καταγωγής είτε αφετηρίας τους είναι επιτακτική ανάγκη.

Εν κατακλείδι:

Πρόκειται για αμιγώς μουσουλμανικούς με ήθη και έθιμα τελείως ξένα προς τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό πολιτισμό. Συνεπώς, η αφομοίωσή τους από την Ελληνική Κυπριακή κοινωνία κρίνεται αδύνατη.

Ανάμεσά τους υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων με ακραίες ισλαμικές απόψεις και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος για τέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ελλοχεύει διαρκώς ο κίνδυνος να ξεσπάσουν διεθνοτικές ή διαθρησκευτικές συγκρούσεις και αναταραχές με ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια.

Οι χώρες της ΕΕ δεν αποδέχονται πλέον την προώθηση στις χώρες τους έτσι η Κύπρος γίνεται σιγά-σιγά ο σκουπιδότοπος της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η δημόσια υγεία απειλείται άμεσα με κρούσματα επιδημικών ασθενειών.

Η δημόσια παιδεία πλέον οδεύει προ της πλήρη απαξίωση και αφελληνισμό της.

Με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της πληθυσμιακής αλλοίωσης που συντελείται αφού στην πλειονότητα πρόκειται για νεαρούς άντρες και γυναίκες με αρκετά ασυνόδευτα παιδιά που στο μέλλον θα αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα και το δικαίωμα να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το σημαντικότατο αυτό πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της αντικατάστασης των Ελλήνων με μετανάστες και φιλοτουρκικά και αμιγώς τουρκικά φύλα, αγνοώντας να θέσει επί τάπητος τις εθνικές προτεραιότητες που θα κρίνουν την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του έθνους μας και του λαού μας, αν η light πολιτική και το lifestyle έχουν αντικαταστήσει τόσο πολύ την ουσία και έχουν διαβρώσει τόσο πολύ τις συνειδήσεις του πολιτικού κόσμου. Εάν τα προβλήματα της μακροπρόθεσμης συλλογικής επιβίωσης τους αφήνουν αδιάφορους αφού οι ψήφοι έχουν περισσότερη σημασία από τις ψυχές τότε η διαδικασία είναι σίγουρα τερματική και αναπόφευκτη.

Μέτρα για αντιμετώπιση

α) Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών για όποιον αλλοδαπό εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Η φυλάκιση θα είναι χωρίς αναστολή ή δυνατότητα μετατροπής σε χρήμα.

β) Η ποινή θα εκτίεται σε ειδικά κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών μακράν των κατοικημένων τόπων προς αποφυγή επιβάρυνσης του κοινωνικού ιστού.

γ) Εκτός από την ποινή φυλάκισης, θα επιβάλλεται και παρεπόμενη ποινή παροχής κοινωφελούς εργασίας υπέρ του Κράτους κατά το πρότυπο που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου, όπως είναι ο θεσμός της community service order στη Μ. Βρετανία, της travail d’interet general στη Γαλλία, της gemeinnutzige Leistugen στη Γερμανία, της correction community στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τη Δανία κλπ.

δ) Στους λαθροδιακινητές θα επιβάλλονται βαρύτατες κυρώσεις, υπό προϋποθέσεις ακόμα και η ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.