Μια χούφτα μπαχαλάκηδες εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής και πέταξαν προκηρύξεις

Εισβολή της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» σημειώθηκε στην Βουλή. Αιφνιδιάζοντας την εξωτερική φρουρά της εισόδου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, 17 άτομα εισέβαλαν τρέχοντας στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Λευτεριά στην Ηριάνα Β.Λ.-Περικλή Μ.» και «Άδειες στου πολιτικούς κρατουμένους» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έφτασαν μέχρι την είσοδο του κτηρίου την οποία ωστόσο πρόλαβαν να κλειδώσουν οι αστυνομικοί ενώ παρέμειναν απ’ έξω για λίγα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα. Μετά αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών και παρέμειναν φρουρούμενοι στην είσοδο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Στην Βουλή, που εκείνη την ώρα ήταν εν Ολομελεία, επικράτησε συναγερμός με τους αστυνομικούς να τρέχουν για να κλείσουν όλες τις εισόδους του κτηρίου προς αποφυγήν των χειρότερων. Στην Βουλή κατέφθασαν περιπολικά και μια κλούβα ενώ στα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέρασαν χειροπέδες και τους έβαλαν στα περιπολικά, ενώ ακολούθως τους κρατούσαν τα στοιχεία.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση μετά από επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι.

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.