«Αγιοποίηση» Αχμέτ Σαδίκ με απίστευτες αναφορές στο μνημόσυνο στη Θράκη

Απίστευτες ήταν οι αναφορές από ομιλητές κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου που τελέστηκε για τον Αχμέτ Σαδίκ, τον αλήστου μνήμης μειονοτικό γιατρό, ο οποίος ήταν γνωστός στις ελληνικές αρχές για τις σχέσεις που διατηρούσε με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Πέραν του τραγικού της πρόωρης απώλειας οποιουδήποτε ανθρώπου, θυμηδία προκάλεσαν αναφορές οι οποίες τον συνέκριναν με τον Μαχάτμα Γκάντι και τον Νέλσον Μαντέλα, ενώ το ίδιο πρόσωπο είχε ισχυριστεί λίγο νωρίτερα, ότι ο ίδιος ο Σαδίκ είχε αναφέρει πως «το δικαίωμα δεν δίνεται αλλά παίρνεται»…

Στο μνημόσυνο το παρόν έδωσε και ο νομάρχης Ανδριανούπολης, ο οποίος αποκάλεσε τον Αχμέτ Σαδίκ ως «παράδειγμα για όλες τις μειονότητες στην Δυτική Θράκη», παραδεχόμενος ότι «στα νιάτα μας από την Τουρκία παρακολουθούσαμε στενά τις δραστηριότητες του Σαδίκ Αχμέτ».

Αυτός τουλάχιστον είπε «όλες τις μειονότητες», λησμονώντας ότι ο εκλιπών προσπαθούσε κατόπιν σαφών υποδείξεων από την Άγκυρα, να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είναι Τούρκοι, μην τα ξεχνάμε, ή μάλλον μην τα θυμόμαστε επιλεκτικά…

Εν κατακλείδι, εκεί ήταν και ο περιώνυμος… Ναΐμ Ελγκαντούρ, ο πρόεδρος της ένωσης μουσουλμάνων της Ελλάδας, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει δικαιοσύνη και ισότητα, λες και υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το δικαίωμα αυτό.

Λες και τους παρενόχλησε ποτέ κανείς στο να πιστεύουν ό,τι γουστάρουν, αρκεί να σέβονται τους νόμους της χώρας στην οποία κατοικούν, στη χώρα που τους δίνει το δικαίωμα να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν, ενώ τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν βρίσκονταν στην Τουρκία που «λιβανίζουν» και τύχαινε να αποκλίνουν από την καθεστωτική «ορθοδοξία»… όταν τα έχει όμως δεν τα εκτιμάς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΘΡΑΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.