Σμύρνη: Εκπαίδευση σαρίας στα παιδιά!

Την ώρα που το υπουργείο Εθνικής Παιδείας συνεχίζει την επβολή της μεταβολής σχολείων σε ιμάμ χατίπ (σημ. μεταφρ: θρησκευτικά σχολεία), οι θρησκευτικες κοινότητες και θρησκευτικά τάγματα, συνεχίζουν κατά παράβαση της παιδαγωγικής επιστήμης, των συμφωνιών για τα δικαιώματα των παιδιών και της αρχής της λαϊκής εκπαίδευσης, να παρέχουν με μεθόδους παράνομες και δίχως κανένα έλεγχο, παιδεία σαρίας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα συμβαίνει στην Σμύρνη. Η κοινότητα Ισμαήλαγά που έχει δώσει στον εαυτό της την ονομασία ¨Ομοσπονδία Υπηρεσίας Μετριοπαθους Ισλάμ Γκιουμουσπαλά¨ παρέχει εκπαίδευση σαρίας σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.
Η θρησκειοποίηση δεν συνεχίζεται μόνο στα σχολεία που υπάγονται στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Θρησκευτικές κοινότητας και τάγματα (tarikat) βλέποντας ως ευκαιρία το κεισιμο των σχολείων και τις διακοπές, συνεχίζουν κατά παράβαση κατά παράβαση της παιδαγωγικής επιστήμης, των συμφωνιών για τα δικαιώματα των παιδιών και της αρχής της λαϊκής εκπαίδευσης, να παρέχουν με μεθόδους παράνομες και δίχως κανένα έλεγχο,παιδεία σαρίας.

H ίδια αυτή κοινότητα υπό την επωνυμία ¨Υπηρεσία Βασικής Εκπαίδευσης Μποζγιακά¨ παρέχει εκπαίδευση σαρίας σε παιδιά ηλικιών και κάτω των 6 ετών. Ενίοτε με διάφορες αφορμές πάνε τα παιδιά στην εξοχή και εκεί τα βάζουν να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Εντύπωση προκαλεί πως τα ντύνουν με σαρίκι, σαλβάρι, τζουμπέ και τάκε.

http://haber.sol.org.tr/toplum/burasi-izmir-cocuklara-seriat-egitimi-204890

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.