Ρόδος: Τα ελάφια ντάμα-ντάμα κινδυνεύουν με αφανισμό!

Τα ελάφια ντάμα-ντάμα αποτελούν σήμα κατατεθέν για τη Ρόδο. Μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες δασικές εκτάσεις στη Νότια Ρόδο, η επιβίωσή τους κατέστη δύσκολη, καθώς η εξασφάλιση τροφής και νερού αποτελεί πλέον «πρόκληση» για τα συμπαθέστατα τετράποδα. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος «Ρόδια Έλαφος», αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις ευαισθησίες του απέναντι στην πανίδα της Ρόδου, προέβη σε παρεμβάσεις ώστε τα ελάφια να έχουν πρόσβαση σε νερό και τροφή.

Μιλώντας στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Τσαμπίκος Πεταυράκης ανέφερε: «Φαίνεται να έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των ελαφιών. Τα συναντάμε πλέον παντού. Βέβαια, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που έχει ζήσει η Ρόδος κατά το παρελθόν, έχουν καταστραφεί τα φυσικά τους καταφύγια. Υπήρχαν δασικές εκτάσεις όπου ήταν κρυμμένα και δεν φαίνονταν, τώρα αναγκαστικά κατεβαίνουν για να βρουν τροφή και νερό και γίνονται ορατά από τους περίοικους. Συχνά προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες και κήπους.

Η εξεύρεση τροφής και η πρόσβασή τους σε νερό είναι πλέον δυσκολότερη λόγω αυτών των φυσικών καταστροφών και γι’ αυτό ο Κυνηγετικός Σύλλογος προέβη στη διάνοιξη φυσικών πόρων νερού, ενώ τοποθετήσαμε έξι 200λιτρα βαρέλια και ποτίστρες… Αφήσαμε επίσης σε διάφορα σημαία μπάλες χόρτου, ενώ θα προβούμε και σε σπορές σε εγκαταλειμμένα χωράφια ώστε να εξασφαλίσουμε επιπλέον ποσότητες τροφής. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τη διαβίωσή των ντάμα-ντάμα. Να πούμε βέβαια ότι έχουμε την πολύτιμη υποστήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου. Υπήρξαν επίσης χορηγίες, ενώ μέλη μας βοήθησαν στις διαδικασίες». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΖΩΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.