Όταν η αλητεία των ναπάλμ βαφτίζεται “περήφανη νίκη”!

Την Ελλάδα καταδικάζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας άτυχη την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επέτειο των γεγονότων του 1964 στα Κόκκινα, η οποία εορτάστηκε στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδει για το ΚΥΠΕ η Άννα Ανδρέου “στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στους “εορτασμούς” των τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, σημειώνοντας ότι “έπεσε στην αντίληψή μας για το θέμα αυτό μία ατυχής δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.”

“Καταδικάζουμε με θλίψη αυτούς τους τελείως αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς που περιείχε στην ελληνική δήλωση για την υποστήριξη της Τουρκίας ως μητέρας πατρίδας και εγγυήτριας δύναμης στη θαρραλέα και περήφανη μάχη των τουρκοκυπρίων το 1964 εναντίον της κοινής φιλοδοξίας για ένωση και των προσπαθειών για εθνική εκκαθάριση από τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες”, αναφέρεται.

Για πολλά χρόνια, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, “το δίδυμο Ελληνοκύπριοι και Έλληνες χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να προκαλέσουν το φόβο και να υποκινήσουν τη βία με σκοπό την εκδίωξη των Τουρκοκυπρίων από το νησί της Κύπρου μέσω εθνικής εκκαθάρισης. Αυτή η τελευταία δήλωση πιθανότατα πηγάζει από την προσπάθειά τους να καλύψουν το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχει σχετικά με αυτές τις πράξεις”. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.