Τα πέτρινα γεφύρια του νομού Άρτας

Όμορφα πλάνα πάνω από τα πέτρινα γεφύρια του νομού Άρτας κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο πραγματοποίησε πτήση πάνω από την περιοχή.

Το γνωστότερο, ίσως, γεφύρι του νομού, είναι αυτό της Άρτας. Πρόκειται για μια λιθόκτιστη γέφυρα πάνω από τον Άραχθο και κοντά στην πόλη της Άρτας, χτισμένη τον 17ο αιώνα. Το Γεφύρι της Άρτας έγινε γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην «εξ ανθρωποθυσίας» θεμελίωσή του.

Διασχίζοντας τη γραφική διαδρομή Άρτας – Ροδαυγής – Δαφνωτής και ακολουθώντας στη διασταύρωση του δρόμου, λίγο πιο κάτω από τα Άγναντα, τη δεξιά κατεύθυνση, βρίσκεται η όμορφη Σγάρα. Δίπλα και κάτω από την τσιμεντένια γέφυρα, στέκεται το Γεφύρι της Σγάρας, κρυμμένο πίσω από τον πράσινο «μανδύα» των πλατάνων.

Ένα ακόμη όμορφο γεφύρι, είναι αυτό του Πλαστήρα, στην Άνω Καλεντίνη, το οποίο γεφυρώνει το Πλακουτσόρεμα του Αράχθου. Κοντά του, στην απέναντι πλευρά του οδικού δικτύου, συναντάται ένας παραδοσιακός νερόμυλος.

Τέλος, πηγαίνοντας προς Αθαμάνιο, στο χωριό Βουργαρέλι, βρίσκεται το Γεφύρι της Μεγάλης Βρύσης. Η κατασκευή του πιθανολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Με πληροφορίες από epirustravel.eu, petrinagefiria.com, Wikipedia Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s