Γιατί στην δημοσκόπηση της MRB δεν υπάρχει ξεκάθαρο ερώτημα για λαθρομετανάστες;

Η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία κι ερωτήματα. Ένα από αυτά ήταν «Απόψεις για τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην χώρα». Οι εξυπνάκηδες, δηλαδή, παρουσιάζουν στους ερωτώμενους ως τετελεσμένο γεγονός τη μόνιμη εγκατάσταση «προσφύγων» στην χώρα μας και τους ζητούνε να τοποθετηθούνε για τυχόν ορισμένες επιπτώσεις που θα έχει η μονιμοποίηση αυτή. Στο 70~80% των απαντήσεων, όλοι είναι επιφυλακτικοί για το πόσο θετική είναι μία τέτοια περίπτωση για την χώρα και την κοινωνία. Πιο αλληλέγγυοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ…

Απουσιάζει εδώ και χρόνια μία ξεκάθαρη ερώτηση σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουνε δημοσιευθεί και για το σύνολο των λαθρομεταναστών:

ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Αντί αυτής, της τόσο αντιπροσωπευτικής για την κατάσταση με τους λάθρο ερώτησης, έχουμε πάλι αλχημείες και παιχνίδι με τις λέξεις.

Ιδού τα δεδομένα της έρευνας:

*Στην υποσημείωση της ερώτησης εμφανίζεται, για ξεκάρφωμα, και η λέξη «μπορεί».

Θα σας διαβάσω κάποιες απόψεις για τους πρόσφυγες που μπορεί να παραμείνουν στην Ελλάδα και θα ήθελα να μου πείτε πόσο πολύ συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την κάθε άποψη.

Οι πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην χώρα…
Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=2000)

Αναλυτικά οι απαντήσεις, ανάλογα με το ποιό κόμμα ψήφισαν οι ερωτούμενοι στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Κατεβάστε το pdf, με το σχετικό ερώτημα για τους «πρόσφυγες από εδώ.

Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩΠηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.