Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Κουφονήσι

Το Κουφονήσι, στους χώρους της υπό διαμόρφωση Αρχαιολογικής Συλλογής Κουφονησίου (παλιό Δημοτικό σχολείο του νησιού) φιλοξενεί εφέτος το καλοκαίρι (20/6-2/9) ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με κέντρο αναφοράς το «αρχαιολογικό εύρημα» και τη θέση του στο εκάστοτε παρόν. Τίτλος της «Constellations in the dirt/Αστερισμοί στο χώμα».

Η διοργάνωση γίνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Παρουσιάζει γλυπτά, μικρές εγκαταστάσεις, ηχητικά έργα από τους εξής καλλιτέχνες: Βαγγέλη Βλάχο, Hypercomf, Θάλεια Ιωαννίδου, Κωνσταντίνο Κωτσή, Theo Michael, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Κώστα Ρουσσάκη και Κώστα Σαχπάζη.

Το αρχαιολογικό περιβάλλον του συμπλέγματος των μικρών Κυκλάδων, των Κουφονησίων και της Κέρου -άγονη γη και ταυτόχρονα εύφορος αρχαιολογικά τόπος- λειτουργεί ως κίνητρο εικαστικής δημιουργίας για δύο νέες αναθέσεις έργων από τον ΝΕΟΝ στους καλλιτέχνες Μαλβίνα Παναγιωτίδη και Κώστα Ρουσσάκη.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται το φιλμ «Triumph Over Time» του αρχαιολόγου Oscar Broneer, γυρισμένο το 1947 για την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και περιγράφει το αρχαιολογικό τοπίο στην Ελλάδα μεταπολεμικά.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι των Ειρήνη Καλλιγά και Φάνη Καφαντάρη. Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συντονίζει ο Στέφανος Κεραμίδας. Πηγή

This entry was posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.