Το ανθελληνικό παραλήρημα των «Τσάμηδων» δεν έχει τέλος

Γελοιότητες που έλαβαν χώρα στα σύνορα, στην περιοχή της Κονίσπολης, με πρωταγωνιστές «Τσάμηδες» και ειδικότερα την αυτοαποκαλούμενη «κυβέρνηση της Τσαμουριάς», που έχει έδρα την Ολλανδία, καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι το ανθελληνικό παραλήρημα δεν έχει τέλος!

Ένα ετοιμόρροπο κτίριο στο χωριό Βέρβα, κοντά στη Θεσπρωτία, μετατράπηκε σε «Κογκρέσο», υψώνοντας απ’ έξω τη «σημαία» της «Τσαμουριάς» μαζί με άλλες!

Μάλιστα διοργάνωσαν συνέδριο, όπου ανακοίνωσαν τη σύσταση του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς». Αλλά, μέχρι και μπουλντόζες έβαλαν για ν’ ανοίξουν… δρόμο, με στόχο στο μέλλον να συνδεθεί η περιοχή με τους Φιλιάτες!

Φυσικό ήταν να παρέμβει η αλβανική αστυνομία και να κάνει συλλήψεις. Πρόκειται για μια φθηνή προπαγάνδα, που καταδικάζεται και από την ίδια την Αλβανία, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες των δυο χωρών.

Και συλλήψεις

Ορισμένοι εξ αυτών συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο χωριό Βέρβα, όπου προπαγάνδιζαν υπέρ των εδαφικών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Άλλοι συνελήφθησαν, καθώς κινούνταν στον οδικό άξονα από τη συνοριακή διάβαση Μαυροματίου προς Αγίους Σαράντα και ακόμη δύο σε συνοικισμό εντός της πόλης των Αγ. Σαράντα, όπου λειτουργούν γραφείο της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ιλίρ Μπερίσα, που εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, παρουσίαζε ανθελληνική εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό του Αργυροκάστρου, όμως υπήρξε στέλεχος πρώτης γραμμής στον Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου.

Υποκινητής όλων αυτών των απαράδεκτων καταστάσεων είναι ένα διφορούμενο πρόσωπο, ο Φεστιμ Λιάτο, που κατηγορείται για ποινικές πράξεις. Ο ίδιος δηλώνει «πρόεδρος» της οργάνωσης «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» με «πρωθυπουργό» τον Κοσοβάρο Αλί Αλίου.
Η. Μ.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΣΑΜΗΔΕΣ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Το ανθελληνικό παραλήρημα των «Τσάμηδων» δεν έχει τέλος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.