Το τέλος της Πολιτικής Ορθότητας

Ο Τραμπ λέει δυνατά αυτό που σκέπτεται πολύς κόσμος.

Οι επικριτές του Αμερικανικού προέδρου, μη αποδεχόμενοι με κανένα τρόπο την διαχείριση των αμερικανικών “συμφερόντων” εντός και εκτός ΗΠΑ, οπλίζουν τα ρεβόλβερ!

Το άρθρο του εγκάρδιου φίλου μου Νίκου Ζάππα για την κατάλυση κάθε κώδικα συμπεριφοράς από το πολιτικό μηντιακό κατεστημένο εναντίον του νέου Πρόεδρου Τραμπ με προβλημάτισαν σε βαθμό τέτοιο ώστε να θέλω να ψάξω βαθιά το γιατί !

Γράφει ο Χάρης Πανταζής*

Ο Τραμπ λέει δυνατά αυτό που σκέπτεται πολύς κόσμος χαμηλά.

Εκφράζει ρατσιστικά ένστικτα, απορρίπτει την πολυπολιτισμικότητα, δεν δέχεται την κανονικότητα άλλων θεμάτων ισότιμα και με τις “ιδιαιτερότητες τους” όπως το Ισλάμ για παράδειγμα, και μάχεται την παγκοσμιοποίηση.

Τέλος, προσεγγίζει τους “τελεσίδικα αποδεδειγμένους” εχθρούς της δύσης !

Ναι ! Για τους Μεν αυτό κάνει !

Με άλλα λόγια, μας λένε ότι ο Τραμπ δεν δέχεται πλέον τα ταμπού της νέας Διανόησης. Τίποτα δεν είναι πλέον ταμπού, άρα, τι φρίκη! κάποιος μας αμφισβητεί !

Οι Μεν λοιπόν ποιοι είναι για να δακτυλοδεικτούν τους Δε; και να αντιδρούν τόσο υστερικά;

Κάποιος τους καθοδηγεί; Χρηματίζονται; Αποτελούν μέρος συνωμοσίας; μάλλον όχι, απλά, Οι Μεν είναι οι περίφημοι ορθά σκεπτόμενοι !

Και πως μπορούμε να έχουμε και εμείς οι υπόλοιποι ορθή σκέψη σαν αυτούς;

Μόνο εάν δεχτούμε άνευ αμφιβολίας και σκέψης καμιάς, αυτά που ορίζουν και επιβάλουν οι ορθά σκεπτόμενοι για το μέλλον μας, και την ερχόμενη Σωστή κοινωνία μέσα στην οποία, μόνο όσοι μοιράζονται αποκλειστικά τις ίδιες νέες αυτές αξίες, θα έχουν θέση.

Και οι άλλοι ;

Οι άλλοι θα είναι η απολωλότα πρόβατα, συντηρητικοί και χαμηλής μόρφωσης η κάποιο είδος προς εξαφάνιση! και γιατί όχι και με βίαιο τρόπο! εάν κρίνω από την σημερινή διάχυτη υστερία στο δημόσιο διάλογο.

Διότι, ό,τι έγινε στο παρελθόν ήταν κακό και άσχημο. Άρα, πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι. Για αυτό ακριβώς, με την συμμόρφωσή μας στη σκέψη του πολιτικά ορθού, αποκτάμε την εξιλέωση και καθαροί από τις προηγούμενες αμαρτίες μας, ήσυχοι, προχωράμε προς την “ιδανική” κοινωνία του λαμπρού μέλλοντός μας .

Στο μέλλον χρειαζόμαστε μια κοινωνία ομοιόμορφη βασισμένη σε “νέες” αξίες, σύγχρονες, μοντέρνες, “προοδευτικές” , δεδομένες, μα κυρίως, αποκομμένες από το παρελθόν, τις προηγούμενες αξίες, τις ρίζες μας και την ιστορία μας.

Καθήκον μας δε, να διδάξουμε το νέο ήθος στα πλήθη ως νέοι μεσσίες της Ιστορίας – του μέλλοντος !

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Δεν έχουμε ακούσει για την περίφημη προτεσταντική και αγγλοσαξονική ( πουριτανή ) παράδοση;

Ιστορίες και φιλμ για την αγρία δύση έχουμε δει, ιστορίες για τις μάγισσες του Σάλεμ έχουμε ακούσει, για τους σκλάβους και τον αμερικανικό εμφύλιο επίσης.

Ο Λούθερ Κινγκ κάτι μας λέει: Αυτό για την κάθαρση από το παρελθόν !!!!

Εάν λοιπόν συνδυάσουμε όλα αυτά με τα κινήματα και τις επιστημονικές “εμπειρίες” των αμερικανών διανοουμένων στα πανεπιστήμια από το ’60 και μετά, βασισμένα στη μόδα της ανακάλυψης του Μαρξισμού, τροτσκισμού και της αναρχίας, βλέπουμε σιγά – σιγά πως όλα μαζί δένουν πολύ καλά.

Τα εργαλεία σκέψης του Μαρξισμού μαζί με την τεχνολογική και οικονομική ευκολία, την μοντέρνα έκφραση και τον πόλεμο του Βιετνάμ, χάραξαν βαθειά την ηδονιστική νεανική κοινωνία του Baby Boom.

Το πολιτικά ορθό γεννάται. Πρέπει να λέμε πλέον τα πράγματα διπλωματικά και καθώς πρέπει, αποφεύγοντας ακρότητες και στρογγυλοποιώντας τις γωνίες με κάθε κόστος, με νέο τρόπο, για να κρύψουμε το παρελθόν μας το ένοχο.

Έτσι λοιπόν, ο μαύρος στην Αμερική έγινε έγχρωμος! Οι οικονομικοί λαθρομετανάστες, κοινότητες!

Πρόσφατα ακυρώθηκε θεατρική παράσταση στην Γαλλία από Καναδούς Πασίγνωστους ηθοποιούς με θέμα τους Αμερινδιάνους διότι δεν είχαν στο καστ των ηθοποιών συμπερίλαβει αληθινούς Αμερινδιάνους !!! Άρα προσβολή.Οι θεωρούμενες “παραβατικες κοινωνικές συμπεριφορές”, αγκαλιαστήκαν και μπήκαν στο κέντρο του μιντιακού ενδιαφέροντος σε απόλυτη προτεραιότητα.

Τα φώτα της ράμπας έπεσαν επάνω τους και όχι μόνο όλοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν το show των λίγων συνεχώς, αλλά και οι λίγοι, υποχρεωθήκαν να διατηρούν το ενδιαφέρον και να το συντηρούν με κάθε τρόπο μόνιμα μέρα νύκτα.

Οι διαχωρισμοί εξαφανίστηκαν και πολλές έννοιες, είτε κοινωνικές, είτε πολιτισμικές, γαστρονομικές, κώδικες οικονομικής και πολιτικής συμπεριφοράς, η σχέση με το ζωικό βασίλειο, όλα μπήκαν κάτω από την ομπρέλα του πολιτικά ορθού.

Όλα εξηγούνται μέσα από την ματιά του πολιτικά ορθού και των νέων ιδεών των αστικοποιημένων, απομονωμένων και αναδομημένων διανοούμενων .

Για την επιτάχυνση αυτού του σκοπού και την μαζικοποίηση των πάντων, ανθρώπων και σκέψης, τα μαρξιστικά μοντέλα πιάσαν δουλειά .

Αποδόμηση της σκέψης του κοινού, αποδόμηση αξιών, αποδόμηση της αστικής τάξης.

Ελεύθερη επιλογή φύλου, Γάμοι Ομόφυλων. Μέχρι τώρα, ο γάμος ήταν για να κάνεις οικογένεια και παιδιά – ντεμοντέ! Και για δεκαετίες οι Νέοι ήθελαν να μείνουν εργένηδες και οι φεμινίστριες επίσης. διότι ο γάμος ήταν σκλαβιά ! Σήμερα, η νέα διανόηση τα απορρίπτει και ζητά πιθηκισμό, να παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια με παπά και με κουμπάρο.

Θεωρία του γένους ( gender ) δεν είμαστε απαραίτητα 2 φύλα πια, η κοινωνία του παρελθόντος μας έκανε έτσι! Εμείς σπάμε τα δεσμά μας και ως ουδέτεροι διαλέγουμε ότι θέλουμε χωρίς κανένα σημείο αναφοράς. Αγοροκοριτσάκια όλοι!

Πολυπολιτισμικότητα το νέο Γκραλ, τέλος το κράτος έθνος , ζήτω οι κοινότητες και η μείξη τους, ζήτω η νέα κοινοτική οργάνωση, ζήτω τα νέα ταμπού !

Με την πολυπολιτισμικοτητα έρχονατι και οι αξίες του παραδοσιακού Ισλάμ με τη μπούρκα και την γυναίκα υποζύγιο. Σεβασμός στην κουλτούρα του αλλού και ας την σφάξει την γυναίκα του, δεν ενοχλεί καθόλου αυτό! Είμαστε στον 21ο αιώνα !

Βεγγανισμός, εδω πλησιάζουμε σε σφαίρες υψηλής διανόησης που έχουν να κάνουν με την κατανόηση της φύσης από αστικοποιημένους και απομονωμένους κοσμοπολίτες μπουρζουάδες χωρίς καμιά επαφή με τον κόσμο των ζώων και την πραγματική φύση. Κλεισμένοι στο μπετό της μίζερης μεγαλούπολης, δεν έχουν δει τον θάνατο ούτε την αναγέννηση της φύσης! Ταξιδεύουν με αεροπλάνο αλλά το αποτύπωμα του άνθρακα που αφήνουν στο πλανήτη είναι για τους άλλους, για να τα λέμε πολιτικά ορθά!

Η γενετική τροποποίηση και οι πολυεθνικές – GMO, Fake meat, DNA κλπ πως θα γίνουν αποδεκτά;

Τέλος, το νέο φρούτο, ο Σπεσισμός, το υπέρτατο ιδεατό, είμαστε ζώα και ίσοι με τα ζώα, πλήρη ελευθερία στα ζώα, πλήρη κατάλυση των σημερινών κοινωνικών δομών.

Αυτά είναι μια μικρή επιλογή μόνο των πολλών άλλων νέων ιδεών προς επιβολή στη νέα τάξη πραγμάτων, Μια πρώτης τάξης ευκαιρία, να μαζικοποιήσει τους πάντες και να διατηρήσει τα δικά της προνόμια ενισχύοντάς τα, χωρίς αμφισβητήσεις, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών ανά 4 χρόνια! Αστειευόμαστε τώρα…

Οι παραδοσιακές δυνάμεις της άλλης πλευράς στις ΗΠΑ που έφτασαν σε σημείο να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντα τους κινδυνεύουν από τις αντίπαλες “δημοκρατικές “δυνάμεις και οι οικονομικοί παίκτες που είδαν έγκαιρα την επερχόμενη αποδόμηση της κοινωνίας και των Αμερικανικών συμφερόντων Παγκοσμίως αντιδρούν.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Τραμπ είναι ακόμη και στον δικό του πολιτικό χώρο κόκκινο πανί. Σύσσωμο το Κατεστημένο διαφορετικών δυνάμεων, πολιτειακό, οικονομικό και πολιτισμικό, είναι υστερικό εναντίον του. Τα χρήματα είναι πολλά, για αυτό και τα πιστόλια!

Το μοντέλο της Αγρίας Δύσης του Χόλιγουντ παραμένει ισχυρό !

Ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ , θα παραμείνει ως αυτός, που ως ελέφαντας στο υαλοπωλείο, θα ταράξει το κατεστημένο της νέας τάξης.

Με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα και το μηντιακο μονοπώλιο μέχρι στιγμής, συμπεραίνουμε το αυτονόητο….Ότι ακόμα και εάν δεν υπήρχε Τραμπ, θα έπρεπε να τον είχαμε κατασκευάσει!…. για να κάνει, αλλά και να λέει αυτά που λέει!

Χάρης Πανταζής* International Food Trader Université de Lausanne , etudes sociales et politiques Institut d etudes politiques, sciences Politiques Paris.  Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Το τέλος της Πολιτικής Ορθότητας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.