Μητσοτάκης: Ναι στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», το θέμα της ονομασίας θα ξεχαστεί γρήγορα

«Δεν είναι πρόβλημα το ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είμαι Ρεαλιστής». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κορόιδευε τον ελληνικό λαό, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, παριστάνοντας τον «Μακεδονομάχο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Προφανώς και δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που θα ήθελε να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Παρότι αυτό είναι κάτι που δε μου αρέσει καθόλου, η σύνθετη ονομασία, νομίζω ότι συναισθηματικά ενοχλεί τους πιο πολλούς Έλληνες, το βασικό πρόβλημα σήμερα στη συμφωνία είναι στη γλώσσα και στην εθνότητα, όπως σας είπα. Άρα την επόμενη μέρα, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, το τονίζω, υπό την αίρεση ότι δεν θα ακυρωθεί η συμφωνία, η μεγάλη μάχη […] θα πρέπει να δοθεί για τη γλώσσα και την εθνότητα, να σας πω γιατί: γιατί όρει”.

Όπως είναι φυσικό, η παραπάνω δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει χαμό μέσα στη Νέα Δημοκρατία με την ακροδεξιά πτέρυγα (Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς κλπ) του κόμματος να βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένη. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δήλωσή του πως θα το θέμα της ονομασίας θα ξεχαστεί γρήγορα θύμισε τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Μητσοτάκης: Ναι στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», το θέμα της ονομασίας θα ξεχαστεί γρήγορα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.