Ματιές στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για αρχειακό υλικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας, το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες, γαμήλιες φωτογραφίες ζευγαριών, φωτογραφίες για συνοικέσια, πορτρέτα ανθρώπων όλων των ηλικιών, στιγμές και δραστηριότητες της ζωής, φωτογραφίες με στρατιώτες κ.ά., ανασυνθέτουν την εικόνα της καθημερινότητας στις αλησμόνητες πατρίδες και στη μετέπειτα ζωή των προσφύγων.

Η έκθεση φωτογραφίας αποθησαυρίζει τη ζωή των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τη Σμύρνη, το Μιστί, τη Σεβάστεια, το Σεβδίκιοϊ, την Κερασούντα κ.α., πριν από το 1922 αλλά και αργότερα, όταν εγκαταστάθηκαν στη Μυτιλήνη, στη Καισαριανή, ακόμα και στην Αμερική. Στα ντοκουμέντα της έκθεσης περιλαμβάνονται μάλιστα φωτογραφίες από την εγκατάσταση και τη ζωή της πρώτης γενιάς προσφύγων στη Γιάννουλη Λάρισας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη Λάρισας. Τηλ.: 2410 621205, http://www.katsigrasmuseum.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00, 18:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-14:00. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.