Μεγάλη κινητοποίηση για μαζική προσέλευση στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τρέμουν στην Αλβανία εν όψει της τεράστιας κινητοποίησης που θα υπάρξει την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες.

Γι” αυτό περιμένουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ώστε να δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες. Την ημέρα της κηδείας του 35χρονου Κωνσταντίνου το χωριό της νότιας Αλβανίας αναμένεται να «βουλιάξει» από Ελληνες, οι οποίοι θα θελήσουν να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» στον αδικοχαμένο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ήδη ναυλώνονται λεωφορεία από την Αθήνα τα οποία θα μεταφέρουν στην Αλβανία Ελληνες πολίτες και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Βέβαια, η απαράδεκτη στάση των αλβανικών Αρχών εντείνει τον εκνευρισμό και την αγανάκτηση της οικογένειας του Κωνσταντίνου, που δεν έχει καμία ενημέρωση εδώ και τέσσερις ολόκληρες ημέρες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση στο αίτημα να της επιστραφεί η σορός.

Μάλιστα, οι Αρχές της Αλβανίας φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να κάνουν… καψώνια στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Χθες, οι εισαγγελικές Αρχές των Τιράνων φέρεται ότι κάλεσαν τον πατέρα του στα Τίρανα για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών και να υποβάλει ο ίδιος εγγράφως το αίτημα για την παράδοση της σορού του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου. «Θέλουμε να αποχαιρετήσουμε τον νεκρό μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο καιρό, τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση, που μπορεί να είναι και εσκεμμένη. Αυτή η αναμονή μάς σκοτώνει. Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;» ανέφερε χθες η αδελφή του Κωνσταντίνου Ερμιόνη. Την ίδια ώρα, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη η δικογραφία που σχηματίστηκε για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς και περιλαμβάνει τις καταθέσεις των γονέων του, ενός αστυνομικού και τη φωτοτυπία της ταυτότητας από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.

Λάσπη

Ομως, ο πόλεμος λάσπης κατά του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου συνεχίζεται στην Αλβανία, όπου χθες τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αλβανική Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της το επίμαχο βίντεο από τις ενσωματωμένες στις στολές των ειδικών δυνάμεων κάμερες, το οποίο «ενοχοποιεί» τον 35χρονο. Στο μεταξύ, η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα Ερμιόνη χαρακτήρισε προσχεδιασμένο τον θάνατό του και επιβεβαίωσε ότι, πριν από λίγες ημέρες, οι αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει τον θανόντα να μην τοποθετήσει φέτος ελληνική σημαία εν όψει της 28ης Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο.

«Ολοι εδώ το γνωρίζουν αυτό. Ηταν στοχοποίηση, τον παρακολουθούσαν πολλές μέρες, ίσως και μήνες» δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα ο αδελφός της ήταν ήρεμος και σχεδίαζε να πάει με συγγενείς σε ένα εκκλησάκι. Η Ερμιόνη Κατσίφα κατήγγειλε ότι Αλβανοί κομάντος έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας, χτύπησαν και απείλησαν τους γονείς της και απαίτησαν με την απειλή όπλου από τη μητέρα της να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει τη γλώσσα.  Πηγή

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.