Με απαγορεύσεις και… εμπόδια το μνημόσυνο για τον Κατσίφα!

Το ερχόμενο Σάββατο, θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα, που η εκτέλεσή του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Και πάλι, με αφορμή το μνημόσυνο, αναμένεται να προσέλθει πλήθος κόσμου, Βορειοηπειρώτες και ελλαδίτες, γι’ αυτό οι αλβανικές αρχές ήδη έχουν πάρει μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών και η εισαγ­γελία Αργυροκάστρου ανακοίνωσαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για περίπου 60 Έλληνες πολίτες ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια. Ο αριθμός αυτών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς οι υπηρεσίες επιχειρούν να εντοπίσουν και άλλα άτομα, που υποψιάζονται ότι δήθεν μπορούν να δημιουργήσουν ένταση.

Στόχος η συγκάλυψη…

Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν πληροφορίες αν προχωρά η έρευνα στην Αλβανία για τις αιτίες της εκτέλεσής του. Ούτε συγκεκριμένα στοιχεία έχουν δοθεί στην οικογένειά του. Προφανώς στόχος είναι η συγκάλυψη. Ωστόσο την άμεση εμπλοκή της ελληνικής δικαιοσύνης στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα ομογενή Κων/νου Κατσίφα σηματοδότησε η ελληνική υπηκοότητα, που είχε ο 35χρονος. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ερευνά τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στην Εισαγγελία Αθηνών

Η δικογραφία είχε σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητά του, με βάση δημοσιεύματα και καταθέσεις συγγενών του, που ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς. Η υπόθεση μεταφέρθηκε στην Αθήνα, λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο, για έγκλημα, που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Το χτίσιμο του ναού…

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως προχωράει, έστω και σε αρχικό στάδιο, το σχέδιο του αείμνηστου Κων/νου Κατσίφα για το χτίσιμο ενός μεγάλου ναού στο χωριό του, αφού συγκεντρώνονται τα πρώτα χρήματα. Θεωρούσε την εκκλησία σημείο και σημάδι ενότητας και αφετηρία αρμονικής συμβίωσης όλων των ανθρώπων.
Η. Μ.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.