Ολο το σχέδιο Ράμα για εθνοκάθαρση στη Βόρειο Ηπειρο

Σε πλήρη εξέλιξη ο ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρύξει η αλβανική κυβέρνηση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας με πρόσχημα την τουριστική… ανάπτυξη της περιοχής. Πώς απαλλοτριώνει παράνομα τις περιουσίες των ομογενών μας.

Από τον Νίκο Σταυρουλάκη

Εδώ και τρία χρόνια η «κυριακάτικη δημοκρατία» έχει αποκαλύψει και σταθερά καταγγέλλει τον ανοιχτό πόλεμο που έχει κηρύξει η σημερινή κυβέρνηση της Αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Με πρόσχημα την τουριστική ανάπλαση παράκτιων περιοχών, στις οποίες το ελληνικό στοιχείο είναι κυρίαρχο, όπως στη Χειμάρρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα έθεσε σε εφαρμογή, στην αρχή καλυμμένα, τώρα πια ανοιχτά, σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και εκδίωξής τους από την πατρογονική γη.

Δυστυχώς, το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (10/1/2016), με το οποίο η εφημερίδα αποκάλυπτε την εφαρμογή του συγκεκριμένου και στοχευμένου αυτού σχεδίου εθνικής εκκαθάρισης σε βάρος των Ελλήνων, με τη βίαιη αρπαγή των περιουσιών τους, επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία συνεχίζει να υποφέρει αβοήθητη από τις σταλινικές μεθόδους εκκαθαρίσεων που εφαρμόζει σε βάρος της ο Αλβανός πρωθυπουργός, φτάνοντας στο σημείο να εκτελεί εν ψυχρώ μέλη της ανήμερα εθνικής επετείου.

Την περασμένη εβδομάδα ο Εντι Ράμα προχώρησε σε ακόμα μία κίνηση εξόντωσης της μειονότητας, με την υπογραφή απόφασης απαλλοτρίωσης εκτάσεων που ανήκουν σε Ελληνες, με πρόσχημα τη δήθεν πολιτιστική αξιοποίησή τους. Η απόφαση έγινε γνωστή μόλις λίγα 24ωρα μετά τη «μυστική» συνάντηση του Ε. Ράμα στην Κωνσταντινούπολη με το αφεντικό του, τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος καθοδηγεί τα τελευταία χρόνια την αλβανική εξουσία, ενώ παράλληλα εφαρμόζει σχέδιο διείσδυσης στην Αλβανία και τη Βαλκανική κατασκευάζοντας «ισλαμικά οχυρά» στη χώρα και εκδιώκοντας σταδιακά το χριστιανικό στοιχείο.

Ο κατ’ επίφασιν «σοσιαλιστής» Αλβανός πρωθυπουργός άρχισε ανοιχτά τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης τον Ιανουάριο του 2016, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο αρπαγής των ελληνικών περιουσιών, ενώ παράλληλα «πότιζε» με ανθελληνικό μίσος τον λαό του, υποδαυλίζοντας εντάσεις όχι μόνο στο επίπεδο των κοινωνιών, αλλά και εναντίον της Ελλάδας.

[O χάρτης με τα σχέδια «τουριστικής ανάπλασης» που είχε δημοσιεύσει η «κυριακάτικη δημοκρατία» από το 2016. ]

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» άρχισε τον αγώνα αποκάλυψης του βρόμικου αυτού σχεδίου με δημοσίευμά της στις 10 Ιανουαρίου του 2016, προσπαθώντας να ακυρώσει τα ύπουλα σχέδια συρρίκνωσης του Ελληνισμού στην περιοχή, και θα τον συνεχίσει έως την τελική δικαίωση.

Οπως καταγγέλλει η μειονοτική οργάνωση Ομόνοια, η κυβέρνηση Ράμα εφαρμόζει πλέον ανοιχτά πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αφού προηγουμένως με νόμο παραχώρησε δωρεάν εκτάσεις σε δήθεν «στρατηγικούς επενδυτές», υπέγραψε την από 21/11/2018 απόφαση υπ. αριθμ. 708 του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας εισέρχονται πλέον στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την τουριστική αξιοποίησή τους.

Ενώ ο νόμος κάνει λόγο για κρατικές ιδιοκτησίες, από τους χάρτες που παρουσίασε φαίνεται ότι προχώρησε σε καταπάτηση ιδιωτικών περιουσιών Ελλήνων, κυρίως στην περιοχή της αδούλωτης Χειμάρρας.
Οπως αναφέρει η Ομόνοια, σε σύνολο 46 τεμαχίων, συνολικής εκτάσεως 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια, έκτασης 1.377 εκταρίων, βρίσκονται στον δήμο Χειμάρρας και μόνο 5 τεμάχια, έκτασης 237 εκταρίων, βρίσκονται σε Αυλώνα και Εξαμίλια.

Οι εκτάσεις που σφετερίζεται το υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την εκχώρησή τους αντί ενός ευρώ ανήκουν σε Ελληνες, χριστιανούς ορθόδοξους κατοίκους του δήμου Χειμάρρας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού εισέρχονται:
■ 92,46 εκτάρια σε Δρυμάδες (και Γκιλεκάτες)
■ 78,87 εκτάρια σε Βούνο
■ 62,77 εκτάρια σε Χειμάρρα (μεταξύ άλλων, 34,66 σε Λειβάδι, 4,97 σε Ποτάμι, 2,76 σε Φιλικούρι)
■ 60,1 εκτάρια σε Παλέρμο
■ 4,48 εκτάρια σε Πικέρνι
■ 24,48 εκτάρια σε Λούκοβο
■ 46,46 εκτάρια σε Αγιο Βασίλη
■ 99,3 εκτάρια σε Νίβιτσα.

Οι νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας που αγνοήθηκαν και ο εμπαιγμός των κατοίκων

Ολα αυτά τα τεμάχια γης που κρατικοποιούνται ανήκουν σε νόμιμους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα αρχεία του αλβανικού κράτους και τίτλους που εδόθησαν τη δεκαετία του 1990, αλλά και τίτλους που εδόθησαν προς άγραν ψήφων Χειμαρριωτών κατά τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα.

Η Ομόνοια καταγγέλλει δύο περιπτώσεις, κατά τις οποίες η αλβανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το δημαρχείο παραπλανούσε και ενέπαιζε τους κατοίκους, όπως είναι ξεκάθαρο από τον χάρτη:
■ Το οικόπεδο στο οποίο κατεδαφίστηκαν τέσσερα ακίνητα στην περιοχή Γυαλό του χωριού Βουνού τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβάνει εκτάσεις γης που περνούν στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού, ενώ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου είχε παραχωρηθεί στην οικογένεια Μπάλα.
■ Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2017 και με προφανή στόχευση την εξαγορά των ψήφων οκτώ οικογενειών στην Κακομέα Νίβιτσας δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας (ΑΜΤΠ) χωρίς οι τίτλοι αυτοί να εγγραφούν στο υποθηκοφυλακείο. Το οικόπεδο αυτό καθώς και όλη η ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.

Ενώ σχεδιαζόταν και υλοποιούνταν αυτό το σχέδιο, το οποίο συνιστά κατάφωρη παραβίαση και καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής, ο Αλβανός πρωθυπουργός βρισκόταν σε συνομιλίες προς επίλυση του περιουσιακού με την ελληνική κυβέρνηση, τους κατοίκους της περιοχής, τους Χειμαρριώτες της Αμερικής, ενώ έδινε έωλες υποσχέσεις στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τις στοχεύσεις της κυβέρνησης Ράμα που εφαρμόζει με τις υποδείξεις του μέντορά του Ερντογάν, όσον αφορά τις περιουσίες των γηγενών κατοίκων ελληνικής καταγωγής της Χειμάρρας. Επιδιώκουν την υφαρπαγή, την ένδεια και εν τέλει την απομάκρυνση από τις πατρογονικές εστίες, εφαρμόζοντας παράλληλα και μεθόδους βίας και εκφοβισμού ναζιστικού-σταλινικού τύπου.  Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.