Ο Ράμα έβαλε τον UCK (!) στην κυβέρνησή του

Σαρωτικός ανασχηματισμός στην Αλβανία με δύο από τους εννιά νέους υπουργούς να κατάγονται από το Κόσοβο.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα όχι μόνο δεν καταλαβαίνει από τις ελληνικές αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι στην ελληνική μειονότητα, αλλά συνεχίζει να προκαλεί βάζοντας στη νέα του κυβέρνηση δύο Κοσοβάρους υπουργούς! Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική του είναι να απλωθεί στα Βαλκάνια υιοθετώντας επί της ουσίας τον UCK και τον ρόλο που έπαιξε στο Κόσοβο.

Ο Ράμα χθες έκανε σαρωτικό ανασχηματισμό με πρόσχημα ότι οι υπουργοί που αντικαταστάθηκαν κατείχαν για πέντε χρόνια τα υπουργεία, όσο δηλαδή κυβερνά το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Εκτός από τους δύο Κοσοβάρους που τοποθέτησε, να σημειώσουμε ότι «έφαγε» και τον Αλβανό ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Οι δύο νέοι υπουργοί, που έχουν καταγωγή από το Κόσοβο, είναι η Μπέσα Σανίνι (νέα υπουργός Παιδείας) και ο Γκεντ Τσακάι (νέος υπουργός Εξωτερικών). Δύο νέες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο διορισμός της Ελίσα Σπιροπάλι ως υπουργού Αρμόδιας για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο και του Εριον Μπράτσε ως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στον ανασχηματισμό αποφασίστηκαν οι εξής αλλαγές:

• Η Λιντίτα Νικόλα (υπουργός Παιδείας) θα αντικατασταθεί από την Μπέσα Σανίνι.

• Ο Αρμπέν Αχμέταϊ (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών) θα αντικατασταθεί από την Ανίλα Ντενάι.

• Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι (υπουργός Εξωτερικών) θα αντικατασταθεί από τον Γκεντ Τσακάι.

• Η Μιρέλα Κουμπάρο (υπουργός Πολιτισμού) θα αντικατασταθεί από την Ελβα Μαργαρίτη.

• Ο Νταμιάν Γκικνούρι (υπουργός Ενέργειας) θα αντικατασταθεί από τη Μελίντα Μπαλούκου.

• Ο Νίκο Πελέσι (υπουργός Αγροτικής Πολιτικής) θα αντικατασταθεί από τον Μπλέντι Τσούτσι.

• Η Σονίλα Κιάτο (υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας) θα αντικατασταθεί από τον Eντουαρντ Σαλσί.

Από τον ανασχηματισμό διασώζονται οι Σάντερ Λέσαϊ, Ολτα Τζάτσκαϊ, Παντελί Μάικο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Οκγκέρτα Μαναστηρλίου. Για τους δύο τελευταίους ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, σε αντίθετη περίπτωση ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιλογή δύο Κοσοβάρων για την ανάληψη δύο κρίσιμων υπουργείων, ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων των λαών είναι πολύ σημαντική». Πηγή

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.