Νίκος Βούτσης: Αλυτρωτικό σύνθημα πως «η Μακεδονία είναι ελληνική»

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε ο Νίκος Βούτσης από το βήμα της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου χαρακτήρισε αλυτρωτικό το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!»

Ο Νίκος Βούτσης αρχικά επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν έγινε ποτέ «σοβαρή προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ξεχωρίσουν αυτούς που έλεγαν για σύνθετη ονομασία erga omnes ακόμα και με επιπλέον εγγυήσεις από την πλευρά των Σκοπίων από εκείνους που μιλούσαν για ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει πουθενά και ποτέ τον όρο Μακεδονία». Για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι «αρκετά αλυτρωτικό σύνθημα το σύνθημα η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις»!

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε ότι κάποιος θα πρέπει να είναι πολιτικά μικρόνους για να μη βλέπει ότι η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών θα ερχόταν ως τομή που θα έφερνε ανακατατάξεις σε κόμματα και συσχετισμούς.

«Ποιος δεν το έβλεπε αυτό; Αλίμονο αν όλη αυτή η ιστορία έγινε για την ανοησία που ακούμε τις τελευταίες ημέρες ότι πρόκειται περί σχεδίου», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Βούτσης επιτέθηκε, δε, στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς τα τη στάση του το 1991.

«Κύριε Σταμάτη έχετε λύσει τις απορίες σας εσείς από το 1991 οδηγώντας την παράταξη σας εκεί που την οδηγήσατε. Πείτε εσείς ότι έπρεπε να υπάρχει μια επιπλέον διεκδίκηση. Κρύβεστε πίσω από την αχλή ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική, ότι υπάρχουν μειοδότες, ότι δίνουμε τις παραλίες».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι από πέντε σημεία προσπάθησαν να εισέλθουν στην Βουλή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο. «Πολύ βολικοί για την κυβέρνηση οι τρομοκράτες, πάρα πολύ βολικοί. Σε 10 λεπτά μπορούσαν να τους είχαν διαλύσει ήμουν στα 30 μέτρα», απάντησε ο Δημήτρης Σταμάτης. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.