Τα Κύθηρα έρχονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Από την αφίσα της ταινίας.

Δύο βραβευμένες ταινίες παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00, στον κινηματογράφο Λαΐδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (γενική είσοδος 5 ευρώ). Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Παραθεριστές της Ιστορίας» και την ταινία μικρού μήκους «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων».

Το φιλμ «Παραθεριστές της Ιστορίας» διακρίθηκε με το 1ο βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (docfest) που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα μεταξύ 13-18 Νοεμβρίου 2018. Η ταινία «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στον διεθνή διαγωνισμό «Museums in Short 2018».

Οι ταινίες παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων δημιουργήθηκαν με αφορμή την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων στο πλαίσιο της Πράξης «Επισκευή, Διαρρύθμιση και Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων» για το Ε.Π. «Αττική» της Προγραμματικής Περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους.

Θυμίζουμε ότι, μετά από εννέα χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω ζημιών που υπέστη από το σεισμό του 2006, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, πλήρως ανακαινισμένο και φιλοξενώντας την εξαίρετη έκθεσή του, άνοιξε ξανά τις πόρτες του για το κοινό στις 8 Μαΐου 2016. Το κτίριο διαθέτει σύγχρονες υποδομές, σύνδεση και ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους επισκέπτες, και είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες. 1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ε.Μ.). 2. Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.