Μονομαχία Μπακογιάννη – Κασιδιάρη στον Δήμο Αθήνας, βλέπουν τα συστημικά ΜΜΕ

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» με δυο αναφορές καταγράφει την διαρκώς αυξανόμενη απήχηση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή σε αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές.

Αρχικά, στην πολιτική ανάλυση του δημοσιογράφου Νίκου Σίμου για εκλογές στον δήμο Αθηναίων και την μαζική διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση, η οποία είχε διενεργηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην Α’ Αθηνών η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται με ποσοστό 19%…

Σε αυτό ασφαλώς έχει συμβάλει και η μεγάλη λαϊκή αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών (άνω του 70%), ενώ έχει καταγραφεί ότι άνω του 40% και πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της συμφωνίας αυτής.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ένα 95,6% έχει δηλώσει σε έρευνα ότι το κόμμα που θα ψηφίσει στις εκλογές πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι, σε μια ακραία αντίδρασή τους ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να δείξουν τα πιο έντονα εθνικοπατριωτικά τους αισθήματα, προτιμώντας ως αντίδραση στα όσα διέπραξε η κυβέρνηση τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής».

Σε άλλο άρθρο του Μενέλαου Τασιόπουλου για τις διασταυρωμένες εκτιμήσεις των ξένων πρεσβειών καταγράφεται: «Χωρίς να εντάσσουν οι εκθέσεις την Ελλάδα στις χώρες του «ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα» εκτιμάται ως εξόχως πιθανό η ακροδεξιά έκφραση της Χρυσής Αυγής να πετυχαίνει υψηλά ποσοστά (8%-11%), διατηρώντας την τρίτη θέση σε αριθμό εδρών στο επόμενο Κοινοβούλιο». Πηγή

This entry was posted in ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Μονομαχία Μπακογιάννη – Κασιδιάρη στον Δήμο Αθήνας, βλέπουν τα συστημικά ΜΜΕ

  1. Ο/Η sevenepsilonseven λέει:

    Άποψη χωρις γωνιες αλλα βασισμένη στην τετραγωνική μαθηματική λογική, εξ αφορμής δημοσκοπήσεως (??) απο την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δίαυλου OPEN,
    και μεταξυ αλλων…> https://www.facebook.com/d.koun61/posts/966523417071311

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.