ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ: ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ… ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ

Όποιος δεν παραδέχεται την πραγματικότητα, απλώς, τυφλώνεται από το κομματικό του πάθος και δεν τη βλέπει επειδή φορά παρωπίδες.

Η ιστορία με τα μακεδονικά προϊόντα που στο εξής θα πρέπει να …ζητούν την άδεια των σκοπιανών για να προωθούνται στις αγορές του εξωτερικού και να προβάλλονται στις μεγάλες ξένες εκθέσεις, μόνο αστεία δεν είναι. Κι όσοι από την κυβέρνηση έσπευσαν να την υποβαθμίσουν πάνω στο άγχος τους να μην θολώσει η συμφωνία των Πρεσπών, θα αντιληφθούν σε μικρό βάθος χρόνου ότι διέπραξαν ένα ολέθριο σφάλμα. Με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες, εθνικές, οικονομικές, επιχειρηματικές και άλλες.

Αυτή η τελευταία «προειδοποίηση» από το Πεκίνο, ότι δηλαδή θα πρέπει να ζητηθεί η άδεια από τα Σκόπια για να μπορέσει να προβληθεί σε κινεζική έκθεση τροφίμων γνωστή βορειοελλαδίτικη οινοποιία, της οποίας τα κρασιά φέρνουν την ένδειξη Μακεδονίτικα, είναι ενδεικτική του τι έπεται. Σε λίγο καιρό θα είναι ανεξαιρέτως οι ελληνικές εταιρίες που θα πρέπει να αδειοδοτούνται από τα Σκόπια για να διαφημιστούν εκτός συνόρων και προσοχή: αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η σκληρή πραγματικότητα. Κι όποιος δεν την παραδέχεται, απλώς, τυφλώνεται από το κομματικό του πάθος και δεν τη βλέπει επειδή φορά παρωπίδες.

Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα; Τι θα γίνει τότε; Απολύτως τίποτα. Για τον απλό λόγο ότι δεν θα υπάρχουν περιθώρια για αντιδράσεις. Η Ελλάδα θα έχει περιθωριοποιηθεί και όσοι τώρα χαϊδεύουν τα αυτιά των κυβερνώντων και τους χτυπούν τις πλάτες επιδοκιμαστικά, τότε θα σηκώνουν τους ώμους αδιάφορα. Σαν να λένε «όταν υπογράφατε, δεν ξέρατε»;

Κι ο ελληνικός λαός; Στο όνομα του οποίου γίνεται ό,τι γίνεται; Αυτός, απλώς, θα γκρινιάζει, θα διαμαρτύρεται, αλλά θα είναι πολύ – πολύ αργά. Η εκλεγμένη από τον ίδιο κυβέρνηση, που υπέγραψε αυτή την συμφωνία το πιθανότερο είναι ότι θα έχει περιέλθει στη λήθη. Τα απότοκα της υπογραφής της όμως θα μας συνοδεύουν για χρόνια. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.