Κάτοικοι Εξαρχείων: Θέλουμε πίσω τη ζωή μας

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας για να μπορούν να ζήσουν στην περιοχή τους.

Εφιαλτική είναι η καθημερινότητα των κατοίκων των Εξαρχείων, οι οποίοι ζουν υπό το κράτος φόβου και τρόμου, όπως λένε στην κάμερα του OPEN. Εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους, καταγγέλλουν τη δράση των συμμοριών που αλωνίζουν στην περιοχή τους.

«Η καθημερινότητα των κατοίκων είναι μία τραγωδία. Από την ώρα που βγαίνουμε από την πόρτα μας, αισθανόμαστε μία επίθεση: μαχαιρώματα, όπλα, τσεκούρια». Κάτοικος των Εξαρχείων περιγράφει στην κάμερα του OPEN και τον Μαρίνο Αλειφέρη τη δραματική κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα Εξάρχεια. Συμμορίες των κακοποιών, όπως λέει, σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο. «Προφανώς, κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι έχουν το πάνω χέρι στην περιοχή», λέει η ίδια.

Ληστείες, εισβολές σε σπίτια και αιματηρές συγκρούσεις συμμοριών ακόμη και με τσεκούρια σημειώνονται καθημερινά με τους κατοίκους να αναγκάζονται να κλειδώνονται στα διαμερίσματά τους. «Είναι άνδρο παρανόμων. Είναι καταλήψεις. Γίνεται μέσα σε κτίρια εμπόριο ναρκωτικών», λέει μία ακόμη κάτοικος. Γι’ αυτό, με επιστολή τους όσοι διαμένουν στο κέντρο των Εξαρχείων, τονίζουν: «Θέλουμε να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή». Και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να φύγουν οι κακοποιοί και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.