Χαίρε Ρουβίκωνα! Αναίρεση βουλεύματος για Κουφοντίνα από τον Άρειο Πάγο

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Κατόπιν αυτού, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας, Δ. Κουφοντίνα. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.  Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Χαίρε Ρουβίκωνα! Αναίρεση βουλεύματος για Κουφοντίνα από τον Άρειο Πάγο

  1. Ο/Η sevenepsilonseven λέει:

    μια απορια για τον ‘Ντοναλτσον της 17Ν’ οπως τον χαρακτηριζει ο φερόμενος Αρχηγος της 17Ν, γιατι τοση φασαρια για τα περι άδειων του τυπου… με τον περιεργο ρόλο ‘Ντοναλτσον’ ;;; ενω για τον φερόμενο Αρχηγό της 17Ν μουγκα..;;;; που δεν του εχει δοθεί ουτε μια ωρα αδείας κλπ… ;;;;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.