6 Έλληνες ανάμεσα στους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών στη γη

Eνα από τα σημαντικότερα και πιο ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης ή αλλιώς MIT, συγκέντρωσε στοιχεία και ηλεκτρονικά δεδομένα προκειμένου να βρει τις διασημότερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Pantheon, που ανήκει στο MIT δημιούργησε, για τις περισσότερες χώρες και πόλεις του πλανήτη, μια λίστα με τις δέκα διασημότερες προσωπικότητες που έζησαν σε αυτές, ανάμεσα στο 4.000 π.Χ μέχρι και το 2010 μ.Χ. Φυσικά όμως υπάρχει και παγκόσμια λίστα η οποία είναι… ελληνική υπόθεση.

Εκτός από τη γενική δεκάδα, μπορεί κανείς να αναζητήσει τους δημοφιλέστερους ανθρώπους στην ιστορία της κάθε χώρας ανά κατηγορία (π.χ πολιτικός, φιλόσοφος, συγγραφέας, ποδοσφαιριστής κ.ά.)

Η μεθοδολογία υπολογίζει το πόσο διάσημος θεωρείται κάποιος, από τον αριθμό των γλωσσών στις οποίες έχουν μεταφραστεί τα στοιχεία του στη Wikipedia, και το πόσες φορές έχουν ανοιχτεί συνολικά οι σελίδες αυτές (pageviews).

Στην παγκόσμια λίστα η κορυφή είναι ελληνική καθώς εκεί βρίσκουμε τον φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο οποίος ακολουθείται από τον δάσκαλό του Πλάτωνα, ενώ στη δεκάδα υπάρχουν ακόμα οι Σωκράτης, Μέγας Αλέξανδρος και Όμηρος.

Αναλυτικά η παγκόσμια λίστα:

Αριστοτέλης
Πλάτωνας
Ιησούς Χριστός
Σωκράτης
Μέγας Αλέξανδρος
Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Κομφούκιος
Ιούλιος Καίσαρας
Όμηρος
Πυθαγόρας  Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.