Πούτιν: «Απαρχαιωμένη και ανώφελη η δημοκρατία, οι «μετανάστες» μπορούν να βιάζουν και να λεηλατούν έχοντας ασυλία»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις στους FT του Ρώσου Πρόεδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για την δημοκρατία και τους πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι προοδευτικές ιδέες που προβάλλουν οι δυτικές δημοκρατίες είναι «απαρχαιωμένες» και ανώφελες.

«Οι μετανάστες μπορούν να βιάζουν και να λεηλατούν έχοντας ασυλία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ για τους ομοφυλόφιλους είπε:

«Ας κάνουν ότι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι αλλά κάποια πράγματα είναι υπερβολικά για εμάς». Απαρχαιωμένη και ανώφελη η δημοκρατία, σχολίασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, ο Πούτιν έκρινε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times ότι οι προοδευτικές ιδέες έχουν «κατατροπωθεί».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Λέγοντας ότι η αϋπνία λόγω της αλλαγής ζώνης ώρας του επέτρεψε δυστυχώς να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Πούτιν, ο Τουσκ δήλωσε:

«Μπορώ να πω ότι διαφωνώ απόλυτα με το επιχείρημα κατά το οποίο οι προοδευτικές ιδέες είναι απαρχαιωμένες. Ως Ευρωπαίοι, υπερασπιζόμαστε σθεναρά και χωρίς καμία αμφισημία την προοδευτική δημοκρατία», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το προοδευτικό ιδεώδες είναι πλέον απαρχαιωμένο και βρίσκεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού», έκρινε ο Πούτιν στη συνέντευξή του στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Υποστηρίζοντας ότι αυτό το ιδεώδες επιτρέπει σε μετανάστες «να σκοτώνουν, να λεηλατούν, να βιάζουν με πλήρη ατιμωρησία διότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται», ο Πούτιν φάνηκε να αντιγράφει -μέρος τουλάχιστον- της ρητορικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τη μετανάστευση.

«Όποιος λέει ότι η προοδευτική δημοκρατία είναι απαρχαιωμένη λέει ταυτόχρονα ότι οι ελευθερίες είναι απαρχαιωμένες, ότι το κράτος δικαίου είναι απαρχαιωμένο, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαρχαιωμένα», αντέτεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Γα εμάς στην Ευρώπη, πρόκειται για θεμελιώδεις, ζωτικές αξίες», συνέχισε ο Τουσκ απεναντίας, είναι «ο αυταρχισμός, η προσωπολατρεία και ο νόμος των ολιγαρχών που είναι στ’ αλήθεια απαρχαιωμένα φαινόμενα, έστω κι αν μπορεί να μοιάζουν μερικές φορές να φέρνουν αποτέλεσμα». Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters Πηγή: lifo.gr

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.