Τέταρτο πλοίο στέλνουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο (Φωτο)

Ένα 24ωρο μετά την υιοθέτηση των μέτρων κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ διαμήνυσε ότι στέλνει στην Ανατολική Μεσόγειο και τέταρτο ερευνητικό πλοίο.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, πρόκειται για το σεισμογραφικό «Ορούκ Ρέις» το οποίο σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ θα σταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο αφότου ολοκληρώσει τις εργασίες του στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Το «Ορούκ Ρέις», ολικής χωρητικότητας 4,789 τόνους, τύπου Dredger πλέει αυτή τη στιγμή στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Δείτε εικόνες από το τέταρτο πλοίο που σχεδιάζει να στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα.

Νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία στέλνει τέταρτο πλοίο σημειώνοντας παράλληλα ότι θα αυξήσουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Από τα Σκόπια όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε για τις αποφάσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας ότι πρόκειται «για ανόητα μηνύματα αλληλεγγύης που λήφθηκαν για να ικανοποιήσουν την ε/κ πλευρά».

Τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας σχολίασε από την πλευρά του και ο Εκπρόσωπος του τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού λέγοντας ότι αυτά δεν συμβάλλουν προς την επίλυση του Κυπριακού.

«δεν είναι δίκαια και αυτή είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση».

Την ίδια ώρα, ο Μπουρτζιού τόνισε ότι η ΕΕ έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ανέμεναν ήταν να συμβουλεύσει την ε/κ πλευρά να αξιολογήσει με σοβαρότητα την πρόταση του κ. Ακιντζί για το φυσικό αέριο.

«Η αναζήτηση διεξόδου για την μείωση της έντασης στην περιοχή και την άρση του αδιεξόδου, δεν γίνεται με τιμωρία αλλά περνά από μια δίκαιη συνεργασία που θα βασίζεται σε διάλογο». Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.