Άρχισαν τις κωλοτούμπες στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Κάποιοι στη ΝΔ, φαίνεται ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία με τα Σκόπια. Και άρχισαν άρον-άρον τις κωλοτούμπες, με αποτέλεσμα να δέχονται και δικαίως το κράξιμο από τον Κοτζιά μέχρι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα δήλωσαν Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο συνέδριο του Economist, για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκθέτουν την παράταξη για τη σωστή θέση που έλαβε στο Σκοπιανό και ανοίγουν πάλι την Κερκόπορτα, για να αρχίζει να φεύγει κόσμος από τα δεξιά της ΝΔ.

Αντί δηλαδή η Νέα Δημοκρατία να ψάξει να βρει τρόπους, ώστε να ακυρώσει τα όσα εγκληματικά για το έθνος κρύβονται στη συμφωνία, άρχισε να ψάχνει πως θα την…καταπιεί.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του Economist,το τερμάτισε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Αν αυτή (σ.σ. η Συμφωνία) εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον»!

Από τη μεριά του ο έτερος Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι:

«Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (αναφερόμενος στα Σκόπια) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας».

Η κατάλαβαν τι είπαν οι δυο υπουργοί ή δεν κατάλαβαν και αυτό είναι το χειρότερο μια και προσφέρουν άφθονο υλικό με το καλημέρα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τους καταγγέλει ήδη για διγλωσσία όσο και για άλλα κόμματα.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο εκ Καβάλας ορμώμενος Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας στη Θεσσαλονίκη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε αυτό στο Σύνταγμα.

Ο νυν υπουργός Άμυνας ως βουλευτής Καβάλας είχε ζητήσει τον λόγο στις 25 Ιανουαρίου, τη μέρα που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών και μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει με πάθος ότι: «Ως Έλληνας Μακεδόνας όµως και περήφανος γ’ αυτό, κυρία Πρόεδρε, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η Συµφωνία προσβάλλει την εθνική µου συνείδηση, γιατί περιγράφει τον τόπο µου ως βόρεια περιοχή του πρώτου µέρους και δεν αισθάνοµαι ούτε εγώ, ούτε άλλα δύο εκατοµµύρια Ελλήνων Μακεδόνων ως κάτοικοι µιας βόρειας περιοχής, ενός πρώτου µέρους, γιατί στη Συµφωνία που φέρατε, ήταν λες και ντραπήκατε να αναφέρετε ότι υπάρχει και η ελληνική Μακεδονία […]

Αυτός ο άνθρωπος σήμερα που έγινε Υπουργός δηλώνει ότι με αυτή τη συμφωνία μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον!

Ο δε Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλούσε ξεκάθαρα για αντεθνική συμφωνία στις δημόσιες τοποθετήσεις του και στα ΜΜΕ, αλλά και αυτός ανακάλυψε την επίλυση προβλημάτων από τη Συμφωνία…

Τα μαζεύει ο Παναγιωτόπουλος

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξερχόμενος της Βουλής δήλωσε:

«Eξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι. Χθες στο συνέδριο του ECONOMIST, μπροστά σε διεθνές ακροατήριο, είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος.

Ήταν σαφές ο αποδέκτης… ήταν σαφές για ποιον ήταν.

Απλά αυτό έγινε ανεπαισθήτως στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση.

Είναι μια νομική θεώρηση, δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει.

Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει

Προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία

Προφανώς δεν αρέσει στην Κυβέρνηση…

Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.