Μπάνιο στην κοιλάδα του Αχελώου

Κολύμπι στο βουνό / Φωτογραφία: A. Kossyvakis

Στην Κοιλάδα του Αχελώου, οι παραλίες έχουν μόνο γαλάζιες σημαίες. Τα νερά του ποταμού είναι πεντακάθαρα αφού κατεβαίνουν από τα απάτητα, παρθένα κορφοβούνια των Αγράφων, του Βάλτου και των Φρουσίων Ορέων.

Αν νομίζετε ότι το καλοκαίρι η μοναδική πρόταση για διακοπές στην Ελλάδα είναι τα νησιά, μάλλον κάνετε λάθος. Μία διαφορετική καλοκαιρινή πρόταση, έρχεται από την Κοιλάδα του Αχελώου για «κολύμπι στα βουνά».

Η Κοιλάδα, αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας. Η εικόνα σχεδόν εξωτική. Οι μικρές παραλίες της πανέμορφης Κοιλάδας έχουν χρώμα τυρκουάζ αφού τα νερά του Ασπροπόταμου τρέχουν πάνω σε λευκά βότσαλα.

Εκεί ο χρόνος κυλάει με αργούς ρυθμούς και αφήνει ανόθευτη τη φυσική ομορφιά ανάμεσα στις βουνοπλαγιές. Η ηρεμία, η επαφή με την φύση και η δροσιά κάνουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο, φανατικό.

Οι νέοι της περιοχής δίνουν καθημερινά το ραντεβού τους για καφέ και κολύμπι, ενώ η «μπάντα του Αχελώου» χαρίζει πολλή μουσική, μαγικές βραδιές και river party. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.