Ενιαίο μέτωπο Τούρκων για την Κύπρο και την ΑΟΖ!

Η αποστολή του τέταρτου σκάφους των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ δεν πρέπει ούτε να μας εκπλήσσει, ούτε να μας εντυπωσιάζει. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα στην Ελλάδα.

Το μεγάλο της όπλο δεν είναι ούτε οι ΕΔ της, ούτε η στρατιωτική ισχύς της, όποια κι αν είναι αυτή. Το πλεονέκτημα που διαχρονικά έχει και αξιοποιεί, είναι ότι σχεδιάζει και “κυνηγά” την επίτευξη των στόχων της. Με όλες τις πολιτικές-κομματικές δυνάμεις ενωμένες σ΄ ένα μέτωπο.

Απόδειξη η απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (Türkiye Büyük Millet Meclisi), την οποία συνυπογράφουν άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Τουρκίας. Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με την “προάσπιση των τουρκικών συμφερόντων” όπως λένε στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Πέρα από τις κομματικές διαμάχες στην Τουρκία υπάρχουν “κόκκινες γραμμές” στην εξωτερική πολιτική, τις οποίες όλα τα κόμματα σέβονται. Γίνεται το ίδιο στην Ελλάδα; Νομίζουμε μόνο σε λεκτικό επίπεδο…Πολλές φορές υπάρχει η αίσθηση ότι το ένα κόμμα ,εύχεται να αποτύχει το άλλο ακόμη και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.  Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.