Ο Κούλης μονιμοποιεί την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν χαιρετίζει τη μεταφορά στην ενδοχώρα 1.500 λαθρομεταναστών και επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι πλέον δεν είναι διαθέσιμοι για επιστροφή στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας αυτό είναι εφικτό μόνο για όσους παραμένουν στα νησιά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η Κομισιόν υποστηρίζει επίσης τις ελληνικές Αρχές και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τη μεταφορά ευάλωτων αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα – μια διαδικασία που πρέπει τώρα να συνεχιστεί. Σημειώνουμε την απόφαση μεταβίβασης 1.500 ατόμων από τη Μόρια στην ηπειρωτική χώρα και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ελληνικές αρχές», πρόσθεσε.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του «Έθνους» πάντως, η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι οι 1.500 χάνουν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Τουρκία, αφού η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει επιστροφές μόνο όσων προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται στα νησιά.

Έτσι εξηγούν άλλωστε οι Βρυξέλλες το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ελληνικές Αρχές επέμεναν να τους κρατούν στα νησιά, παρά τον υπερπληθυσμό και τις κακές συνθήκες.

Δηλαδή με απλά λόγια, όσοι μεταφέρονται στην ενδοχώρα παραμένουν στην Ελλάδα μόνιμα αφού χάνεται το δικαίωμα επιστροφής.

Νέες παραλαβές παράνομων μεταναστών στην Λέσβο από σκάφη της FRONTEX και του ΛΣ

Νέα Καβάλα: Έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία με λαθρομετανάστες

Έφτασαν από την Μόρια στην Θεσσαλονίκη 640 παράνομοι λαθρομετανάστες

“Χερσαία απόβαση” λαθρομεταναστών στον Ίσαλο – Ανοχύρωτη η Θράκη!

Χάος στην Αθηνών-Λαμίας μετά από «ντου» δεκάδων αλλοδαπών – «Καζάνι που βράζει» & η Ανατολική Φθιώτιδα

Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.