Κλοπή στρατιωτικού υλικού: Τρεις βασικοί ύποπτοι, καμία ομολογία

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τρεις βασικοί ύποπτοι: ένας υπαξιωματικός που είχε την ευθύνη για την αποθήκη οπλισμού και δυο ακόμα στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έχουν αποστρατευθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταφέρει ο Θάνος Σωτήρης για το One Channel, κανένας από τους τρεις υπόπτους δεν έχει ομολογήσει ακόμα, παρά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ώρες περί υπαξιωματικού που «έσπασε» κατά την ανάκριση.

Το καθοριστικό ερώτημα για τις αρχές είναι πού πήγαν τα όπλα, μιας και μιλάμε για αρκετά βαρύ οπλισμό, όπως αντιαρματικά τελευταίας τεχνολογίας, αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες κατά προσωπικού, αντιαρματικά, εκρηκτικές ύλες και ποσότητα βραδύκαυστου φιτιλιού.

Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά:

Ενδέχεται να υπήρχε παραγγελία από κακοποιούς.

Ενδέχεται αυτός που τα έκλεψε να ήθελε να τα κρύψει και να τα πουλήσει, όταν βρει ευκαιρία.

Συχνό είναι το φαινόμενο και της παρακράτησης των όπλων από… συλλέκτες.

Πάντως, οι Αρχές θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο, εφόσον πρόκειται για κλοπή, είναι το στρατιωτικό υλικό να βρίσκεται στα χέρια ποινικών.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά τμηματικά.

Επικαλούμενος δε, ενδείξεις, εκτίμησε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού έλαβε χώρα κάποια στιγμή από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019

Οι Αρχές εστιάζουν στο κομβικό σημείο του Σεπτεμβρίου του 2018, όταν έγινε αλλαγή του διαχειριστή της αποθήκης. Προβληματική αποδεικνύεται και η απογραφή στις αποθήκες με τα πυρομαχικά της βάσης τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς εφόσον είχε υπάρξει κλοπή εκείνη την περίοδο, αυτή δεν διαπιστώθηκε.

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απώλειας του στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο βρίσκονται οι Αρχές, όπως διεβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι έρευνες εντείνονται και όπως είπε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα».

Επαναλμβάνοντας ότι η υπόθεση εντείνεται σε βάθος χρόνου, ο ίδιος έκανε λόγο για μία υπόθεση – «στοίχημα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξιχνιαστεί. Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.