Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον τζιχαντιστή στον Έβρο

Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον φερόμενο ως «τζιχαντιστή» που βρέθηκε στη νεκρή ζώνη των συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία εξέδωσε η αστυνομία.

Το απόγευμα της Δευτέρας, επανήλθε ο Αμερικανός υπήκοος αραβικής καταγωγής στις Καστανιές Έβρου, ζητώντας να μπει στη χώρα μας. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και επέστρεψε στην Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εν λόγω δεν προκέκυψε κάτι εις βάρος του παρά ταύτα οι ελληνικές αρχές σφράγισαν το διαβατήριό του. Η ΕΛΑΣ περιγράφει το περιστατικό από το πρωί, όταν τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή που ήθελε να περάσει στη χώρα μας. Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο ο Αμερικανός δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Ανακοινώνεται ότι σήμερα (11-11-2019) το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία. Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία». Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.