Τελικά τι ρόλο παίζει ο Ντόκος κύριε Μητσοτάκη;

Ο Ντόκος ποιόν ακριβώς ρόλο παίζει; Ερωτούμε την κυβέρνηση. Επισήμως πρόκειται για αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας. Είναι πράγματι έτσι όμως;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, στην οποία συμμετείχαν και οι Γ.Κουμουτσάκος και Γ.Κατρούγκαλος, ο πρώην γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και νυν Νο2 του νεοσυσταθέντος Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία ερευνητικό πλοίο, συνοδεία πολεμικών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (π.χ. στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης ή αλλού), μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου συμφωνίας, ανέφερε:

«Αν φτάσουμε σε ένα πολύ κακό σενάριο κλιμάκωσης είναι δικό της θέμα (σ.σ. της Τουρκίας). Αλλά εδώ υπάρχει μια δυσκολία αντίδρασης όσον αφορά το τί θα κάνουμε σε αυτό το σενάριο που δεν είναι όμως το πιθανότερο. Οι λεονταρισμοί εδώ δεν ωφελούν, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα για το είδος της αντίδρασης θα πρέπει να σταλεί μέσω αρμόδιων διαύλων επικοινωνίας».

Έτσι θα κάνουμε εξωτερική πολιτική κύριοι της κυβέρνηση; Αυτό εννοείται όταν μιλάτε για απαντήσεις στην Τουρκία;

Και επιτέλους συνεννοηθείτε μεταξύ σας ώστε να καταλάβουμε και εμείς ποια είναι η γραμμή.

Γιατί διαπιστώνουμε πολυφωνία και αλαλούμ.

Όπως και με τα ΜΟΕ (άλλα έλεγε το αμύνης άλλα το μαξίμου) έτσι και τώρα.

Άλλα λέει ο Παναγιωτόπουλος, άλλα ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Νίκος Τσούνης («σε περίπτωση που τουρκικό ερευνητικό πλοίο επιχειρήσει παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε και ό,τι γίνει») και άλλα ο Ντόκος.

Σημειώνουμε ότι προ ημερών ο Ντόκος πάλι είχε πει «ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν..»

Τελικά τι ρόλο παίζει ο Ντόκος κύριε Μητσοτάκη και ποια είναι τελικά η πολιτική της κυβέρνησης; Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.