Συγκλονίζει η μάνα που έχασε το 5χρονο παιδί της στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 (Βίντεο)

Με τρεμάμενη φωνή και φανερά συγκινημένη η κα. Μυροφόρα, σύζυγος αγνοουμένου και μητέρα του νεότερου σε ηλικία αγνοούμενου Χριστάκη, εξιστόρησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» τις τραγικές στιγμές που έζησε το 1974.

Η Μυροφόρα από το Παλαίκυθρο, εδώ και 45 χρόνια ψάχνει απαντήσεις για την τύχη του συζύγου της και του 5χρονου παιδιού της.

Όπως ανέφερε, με αφορμή τον στολισμό του δέντρου της θλίψης όπου μητέρες αγνοουμένων κρεμάζουν φωτογραφίες αγνοουμένων και κίτρινες κορδέλες, μπορεί να περνάει όμορφες στιγμές με τα εγγόνια και τα υπόλοιπα παιδιά της, ωστόσο το βράδυ λίγο πριν κοιμηθεί, οι τραγικές στιγμές που έζησε περνούν από το μυαλό της σαν να εκτυλίχθηκαν χθες.

Δεν βγαίνει από το μυαλό μου ούτε το μωρό, ούτε ο άνδρας μου.

Όπως είπε, Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στο πόδι τον 5χρονο γιο της, ωστόσο κατά τη διαδικασία περίθαλψής του έχασε τα ίχνη του.

Ο Ντενκτάς είπε στον Κληρίδη ότι θα μου το φέρει το μωρό και ότι ήταν στην Άγκυρα, αλλά δεν έγινε τίποτα, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ 1974 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.