Βραδιά τρόμου για τη μεσαία τάξη από το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – κουκουλοφόρων!

Εντός Βουλής οι φορομπήχτες Σύριζα-ΝΔ έπαιζαν θέατρο πάνω από το ημιθανές σώμα της ενώ έξω κουκουλοφόροι του παρακράτους κατέστρεφαν ζωές καταστηματαρχών σπάζοντας βιτρίνες και λεηλατώντας.

Mια ακόμη βραδιά τρόμου για τη μεσαία τάξη και τους εμπόρους-καταστηματάρχες ήταν εκείνη της 18 Δεκεμβρίου 2019.

Εντός Βουλής οι φορομπήχτες Σύριζα-ΝΔ έπαιζαν θέατρο πάνω από το ημιθανές σώμα της ενώ την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι του παρακράτους κατέστρεφαν ζωές καταστηματαρχών σπάζοντας βιτρίνες και λεηλατώντας.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Οι προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη για μειώσεις φόρων αποδεικνύονται πολύ λίγες για να κρατήσουν όρθια τη μεσαία τάξη με φόντο ένα κράτος που παραμένει έρμαιο συνδικαλιστών, εργατοπατέρων, γραφειοκρατίας, προβληματικής Δικαιοσύνης.

Ενας ακόμη φορομπηχτικός προϋπολογισμός πέρασε με 158 ψήφους υπέρ ενώ την ίδια στιγμή οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παραδίδονταν στη βία των κουκουλοφόρων πάσης φύσεως που βρίσκονται καμουφλαρισμένοι πίσω από το Α της αναρχίας.

Ο πρωθυπουργός αντί να μειώσει άμεσα την Εισφορά Αλληλεγγύης (και τους λοιπούς χυδαίους φόρους) είπε ότι αυτή θα ξεκινήσει (!) μέσα στο 2020.

Στο ίδιο διάστημα θα υπάρξει και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό, όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση που ελήφθη στο τελευταίο Eurogroup σύμφωνα με την οποία τα κέρδη από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες θα επιστραφούν στη χώρα μας όχι μόνο για την αποπληρωμή χρέους, αλλά και για επενδυτικούς σκοπούς.

Μέχρι τον Μάιο του 2022 (θα υπάρχει η Ελλάδα;) τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με 5,1 δισ. ευρώ.

Ακολουθούν ΕΙΚΟΝΕΣ -ΣΟΚ του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τσακαλίδη-SOOC από τη Νύχτα Κρυστάλλων στη Θεσσαλονίκη>

Ο Τσίπρας τώρα μεταξύ άλλων για:

*Απάτη μέγιστη, η προπαγάνδα σας για 4ο μνημόνιο. Απάτη , η πολεμική σας για το χρέος, Απάτη οι διαρκείς επιθέσεις σας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα, Και η απάτη αυτή είναι ακόμα χειρότερη, γιατί δεν αξιοποιήσατε αυτό που εμείς αρχίσαμε, τη μείωση δηλαδή των πλεονασμάτων με τη δημιουργία ενός καταπιστευτικού λογαριασμού, που θα εξασφάλιζε τους δανειστές. Απάτη, οι υποσχέσεις σας για ανάπτυξη 4% που θα φέρνατε αμέσως με την εκλογή σας.Απάτη , η δήθεν μεγαλοψυχία σας για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

*Απάτη το δήθεν δημοσιονομικό κενό που σας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απάτη το επιτελικό κράτος που αποδείχτηκε κράτος των πλαστών πτυχίων και της fake αριστείας.
Απάτη , η καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών, ως προδοτικής. Απάτη το αίσχος της προπαγάνδας σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί τους πρόσφυγες και προκαλεί το προσφυγικό. Απάτη ακόμη και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. πού είναι;

*Που είναι η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης που υποσχεθήκατε ; τα 17 ευρώ ετησίως; Η δική σας φιλοσοφία έναντι των αναγκαίων ελαφρύνσεων της μεσαίας τάξης που εμείς είχαμε δρομολογήσει εσείς δίνετε προτεραιότητα στην επιθετική μείωση της φορολογίας μιας μικρής μερίδας επιχειρήσεων.

*Υπηρετείτε μια οικονομική στρατηγική που όπου έχει δοκιμαστεί, σε όλο τον πλανήτη, έχει αποτύχει. Την στρατηγική αύξησης των κερδών με την ελπίδα πως αυτή κάποια στιγμή θα μεταφραστεί σε επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

*Μειώνετε την εταιρική φορολογία στη βάση ενός δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει από μείωση άλλων κρίσιμων κατηγοριών δαπανών, όπως οι δαπάνες για ενεργές πολιτικές απασχόλησης.

Είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε την με μεγάλες θυσίες κατακτημένη δημοσιονομική ισορροπία προκειμένου, να χρηματοδοτήσετε την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, ελπίζοντας πως αυτή κάποια στιγμή μπορεί να φέρει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

“Παραδώσαμε”

-Οικονομία έξω από την παγίδα χρέους, με την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης και δίκαιης ανάκαμψης και ανάπτυξης, με άνοδο του ΑΕΠ στο 2,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

-Ισχυρό απόθεμα χρηματοοικονομικής ασφάλειας, ύψους, περίπου, €37δις. Αυτό το απόθεμα, επέτρεψε την αποκλιμάκωση των επιτοκίων

-Παραδώσαμε όπως λέει ο λογαριασμός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 €1,783 δις.
-Οικονομία με ολοένα καλύτερες επιδόσεις.

Μαξιλάρι

Αν μειώσετε κατά 12 δις το μαξιλάρι για να τα δώσετε στις τράπεζες, και δε θα δεί κάτι απτό ο ελληνικός λαός από τις θυσίες του και θα επηρεάσετε αρνητικά το κόστος δανεισμού μας από τις αγορές.

Τουρκία

Ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησής μου, αυτός του 2019, σηματοδότησε το τέλος των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής και την αρχή μιας νέας εποχής δημοσιονομικής επέκτασης μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια.

Ο Προϋπολογισμός αυτός συμπληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους από νέα δέσμη μέτρων της τάξης του 0.6% του ΑΕΠ.

Για αυτό και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για το 2020-2022, τον Μάη, οπότε και ανακοινώσαμε τον ειδικό λογαριασμό των 5,5 δις για την ισόποση μείωση των πλεονασμάτων κατά την επόμενη τριετία.
Και ανακοινώσαμε μέτρα, όπως μεταξύ άλλων :
Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Η μείωση στο 50% της προκαταβολής φόρου
Η επιδότηση εισφορών επιχειρήσεων για νέους εργαζόμενους.
Και άλλα πολλά που αφορούν αποκλειστικά τη λεγόμενη Μεσαία τάξη.

ΙΔΟΥ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ κ.κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ

Μετά την ταλαιπωρία για τους 21 συνδικαλιστές του Μετρό που ταλαιπώρησε χιλιάδες εργαζόμενους καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα 250 κουκουλοφόρων το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε ΑΤΜ στη Μητροπόλεως, στα Starbucks και στο supermarket Βασιλόπουλος.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Η «παρέμβαση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης για τις εκκενωμένες καταλήψεις στο Κουκάκι. Αποφασίσαμε με αυτό τον τρόπο να διακόψουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αγία Ειρήνη στην Αιόλου, ανέβηκε την Ερμού και κατέληξε στο Μοναστηράκι. Πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα και βάφτηκαν συνθήματα».

Στο Ιndymedia ανέβηκε η εξής ανακοίνωση>

Παρέμβαση/πορεία από 250 άτομα ως ένδειξη αλληλεγγύης για τις εκκενωμένες καταλήψεις στο Κουκάκι. Αποφασίσαμε με αυτό τον τρόπο να διακόψουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αγία Ειρήνη στην Αιόλου, ανέβηκε την Ερμού και κατέληξε στο Μοναστηράκι. Πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα και βάφτηκαν συνθήματα.

Όλα/ες/οι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια από την εκκένωση της κοινότητας καταλήψεων Κουκακίου, αύριο Πέμπτη 19/12 στις 12:00, Ευελπίδων κτήριο 16.

Δείτε περισσότερα στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Βραδιά τρόμου για τη μεσαία τάξη από το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – κουκουλοφόρων!

  1. Ο/Η sevenepsilonseven λέει:

    Για τα παρακατω στην Χρυση Αυγη Του Ελληνιμσου !!!
    Θερμή Παράκληση κινηθείτε, απο αλλού δεν υπαρχει περιπτωση ευαισθητοποιησης, όλοι αυτην την περιοδο σαν ακούν, Ελληνας – Ελληνίδα – Ελλαδα πετούν κέρατα;…εκ Δεξιών και Αριστερων !!! / περισσότερα > https://ello.co/velos/post/d5lswebyb_wfxnhcqaz-xa

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.