Σε κάποιες περιπτώσεις, η άμβλωση, αν και διαφωνώ να είναι η λύση

ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Παρακολούθησα βραδινό «πάνελ» στην τηλεόραση, για το ζήτημα της περιβόητης αφίσας για τις αμβλώσεις: Από το άλλο δωμάτιο που άκουγα, θεώρησα ότι ανέπτυσσαν το θέμα οι αμέσως ενδιαφερόμενες, δηλαδή οι γυναίκες. Ίσως εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων, είπα.

Μια αρχικώς γνώριμη λάγνα και παθητική φωνή, μίλαγε για « απόλυτο δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της» και μια άλλη φωνή, πιο ψιλή και πιο σκαμπρόζικη συμφωνούσε και «έβαζε στη θέση του» τον διαφωνούντα κύριο που νομίζω διαφωνούσε με την απόφαση του Καραμανλή (του …υπουργού μεταφορών αν τον έχετε ακούσει..), που διέταξε να κατέβει η αφίσα από τους σταθμούς του μετρό.

Μπήκα στο δωμάτιο που βρίσκεται η τηλεόραση. Έκανα λάθος. Η λάγνα φωνή ανήκε σε γνωστό «άρρενα» βουλευτή της ΝΔ και η άλλη, η προκλητική ψιλή φωνούλα, στον δημοσιογράφο που συμφωνούσε μαζί του και «διηύθυνε» το πάνελ!

Μεμιάς σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσω να παρακολουθώ την κουβέντα. Ειδικά όταν έμαθα ότι ο Καραμανλής «διέταξε», δημοκρατικά πάντα, να κατέβει αμέσως η αφίσα, όταν είχε «κάνει τουμπεκί» για τις ανάλογες αφίσες του Gay Parade, που είχαν αναρτηθεί στο ίδιο σημείο, τότε αποφάσισα: Ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, η άμβλωση, αν και διαφωνώ να είναι η λύση!

Γιάννης Ζωγράφος, Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου, Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

 

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.