Κίνημα “Αφήστε με να ζήσω!”: Αντισυνταγματική η αφαίρεση της αφίσας από το μετρό

“Απαράδεκτη δημοκρατικά” και “αντισυνταγματική” χαρακτηρίζει το Κίνημα “Αφήστε με να ζήσω!” την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που είχε ως αποτέλεσμα να κατέβει η επίμαχη αφίσα κατά των εκτρώσεων από τους σταθμούς του Μετρό.

Απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αφίσα, το Κίνημα σημειώνει πως αποκλειστικός στόχος της καμπάνιας ήταν η “ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου”.

“Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το ‘δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση’. Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα ‘δικαιώματα’ των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα ‘στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών’. Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του”, τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνουν πως έπρεπε ο υπουργός και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, πριν αποσύρουν την αφίσα, να αποδείξουν με επιχειρήματα, “πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς ‘στρέφεται’ εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών! Άραγε ο κ. υπουργός είδε πραγματικά την αφίσα; Την διάβασε;”.

Και συνεχίζουν, λέγοντας “αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Δεν έχουμε σαν πολίτες αυτής της Χώρας, αλλά και σαν συλλογικές οντότητες το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας; Από πότε υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;”.

Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια πραγματικά ευχαριστούμε το Υπουργείο διότι κατόρθωσε με την λογοκρισία που επέβαλε να φτάσει το μήνυμα της αφίσας όχι μόνο στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, αλλά απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ελλάδας. Το γεγονός ότι από χθες συζητά όλη η κοινωνία για το θέμα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, το οφείλουμε στην απαγόρευση έκφρασης δημοσίου λόγου για ένα ζήτημα το οποίο σε άλλα κράτη αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων και θεσμικού διαλόγου”, τονίζει το Κίνημα και ευχαριστεί “για τις χιλιάδες των μηνυμάτων υποστηρικτικών του Κινήματος που γράφτηκαν στο διαδίκτυο και κάλυψαν το σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδιαμφισβήτητα είναι υπέρ της ΖΩΗΣ και κλείνει τα αυτιά της στις φωνές των ‘δικαιωματιστών’ και του ιερατείου της πολιτικής ορθότητας!». Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.