«Δυτικά της Ακρόπολης», στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με στόχο την ανάδειξη, ως προορισμού, της περιοχής των λόφων δυτικά της Ακρόπολης, οι οποίοι διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στην ιστορία της πόλης και στη διαμόρφωση του σημερινού χαρακτήρα της, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζουν έκθεση με τίτλο «Δυτικά της Ακρόπολης».

Μέσα από λίγες εικόνες και με οδηγό τη γλώσσα μας, η οποία δημιούργησε λέξεις με οικουμενική σημασία, ο επισκέπτης καλείται να αναζητήσει πληροφορίες ή παροτρύνεται να περπατήσει σε μέρη που το όνομά τους έχει συνδεθεί με την ιστορία: Άρειος Πάγος, Πνύκα, Λόφος των Μουσών, Κοίλη Οδός, Αστεροσκοπείο, Πετράλωνα, Θησείο, Ναός του Ηφαίστου. Διαδρομές εκτός πεπατημένης, ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με το βάρος δεκάδων αιώνων.

Η περιοχή δυτικά της Ακρόπολης είναι ο ιδανικός τόπος ώστε να μυηθεί ο επισκέπτης της πόλης στη διαχρονική ιστορία της, από τη μακρινή ως την κλασική αρχαιότητα, και από εκεί μέχρι τα πρώτα χρόνια της νεαρής πρωτεύουσας του νεοσύστατου κράτους έως και σήμερα. Σαν ένα καλειδοσκόπιο, η έκθεση είναι μια «διαδρομή» που ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στην τεχνολογία και τον πολιτισμό και συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου, καταλήγοντας στο ρολόι-ξυπνητήρι του Πλάτωνα «να σημαίνει τα σημαντικά».

Την έκθεση «Δυτικά της Ακρόπολης» επιμελήθηκαν οι Πωλ και Μπελίντα Φυρός, ιδρυτές του Μουσείου, την οργάνωση και το Συντονισμό για το Μουσείο Ηρακλειδών είχε η Γενική Διευθύντριά του Ελένη Νομικού, το σχεδιασμό των γραφιστικών έκαναν η Αλεξάνδρα Παπαδημούλη και ο Γιάννης Νάκας, ενώ το βίντεο επιμελήθηκε ο Παντελής Μήτσιου, σε υλικό του Γιώργου Καψάλη. Την οργάνωση και το συντονισμό για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επιμελήθηκε η Χαρά-Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού.

Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» (Επίπεδο Αφίξεων – Είσοδος 1), με ελεύθερη πρόσβαση σε 24ωρη βάση, από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 25 Μαΐου 2020. Πηγή

This entry was posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.