Ξεσηκωμός για τους λαθρομετανάστες – Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… θέλουμε πίσω τη ζωή μας!

Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… θέλουμε πίσω τη ζωή μας! αναφέρει η ανακοίνωση κινητοποιήσεων ενάντια στους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει και κυριεύσει τα ελληνικά νησιά.

Οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μυτιλήνη, Δημοτικό Θέατρο – Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ώρα 12:00

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου Λέσβος – Χίος – Σάμος.

22 Ιανουαρίου θα κλείσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων και στις 12 το μεσημέρι στην πρωτεύουσα κάθε νησιού θα γίνει συγκέντρωση – διαμαρτυρία με συμμετοχή όλων των φορέων.

Για τη Λέσβο η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ( σε περίπτωση βροχής θα γίνει εντός του Δημοτικού Θέατρο)

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου – Αθήνα, Υπουργείο Εσωτερικών

23 Ιανουαρίου οι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης θα μεταβούν στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών.

Αυτή είναι η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων καθώς ανάλογα με τη στάση της Κυβέρνησης θα υπάρχει κλιμάκωση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης:

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Καταστημάτων Εστίασης Μυτιλήνης “ΑΣΠΙΔΑ” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 αποφασίστηκε μεταξύ άλλων θεμάτων η καθολική συμμετοχή των μελών μας στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Περιφέρεια την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Τα καταστήματα μας θα είναι κλειστά και θα ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους κατοίκους του νησιού για την απαράδεκτη κατάσταση που βίωνουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα. Όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποσυμφόρηση και λύση του θέματος που υπάρχει τόσα χρόνια έρχονται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις για νέες δομές, χωρίς κανένας να μπορεί να μας πείσει ότι οι ροές θα σταματήσουν, θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ πρέπει να φωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Απαιτούμε να βρεθούν άμεσα λύσεις και δεν μας αρκεί μια προσωρινή αποσυμφόρηση με αντάλλαγμα μία νέα δομή ούτε η επέκταση των υφιστάμενων.

Ο Σύλλογος μας αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νησιού. Περιμένουμε από την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους φορείς να μας ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις που προτίθενται να κάνουν και τους καλούμε για μία ακόμη φορά να συνεργαστούν με τον σύλλογο μας γιατί η επιτυχία των δράσεων βασίζεται στην ενότητα και στην μαζική συμμετοχή όλων των φορέων του τόπου.
Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.