Λίγο πριν την έκρηξη λαϊκού ξεσηκωμού για τη λαθρομετανάστευση βρίσκεται η κυβέρνηση

Σε Ευρωπαική απομόνωση η Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία. Επικρίνουν κλειστές δομές και πλωτά φράγματα. Άφαντος ο Σχοινάς.

Λίγο πριν την έκρηξη λαικού ξεσηκωμού για το προσφυγικό-μεταναστευτικό βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία για το ίδιο θέμα βρίσκεται προκλητικά απομονωμένη από τη Γερμανία. Παρά τις δεσμεύσεις, η Αθήνα δεν προσκλήθηκε ούτε στη νέα διάσκεψη για τη Λιβύη, που θα γίνει την άλλη εβδομάδα στο Μόναχο. Την ίδια στιγμή τόσο στα νησιά πρώτης γραμμής όσο και ατην υπόλοιπη Ελλάδα οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται λίγο πριν την έκρηξη. Για σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Μυτιλήνης καλούν σε συγκέντρωση έξω από το υπ. Εσωτερικών με την οποία ζητούν ανάκληση της απόφασης για επίταξη έκτασης και δημιουργία κλειστού κέντρου.

Από την κατάμεστη αίθουσα του Πολύκεντρο Μανταμάδου, στη λαϊκή συνέλευση, ο Δημάρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιαρχης Βερρος έστειλε σαφές μήνυμα:“Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμενη περιοχή στην θέση “Καβακλι” Μανταμάδου. Το ίδιο θα κάνουμε γαι οποιαδήποτεε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο “Καβακλι” ούτε πουθενά”.

Καμία δομή στα νησιά μας!…

Με νέο ΦΕΚ της 11ης Φεβρουαρίου, προσδιορίζεται ακριβώς στη θέση ΚΑΡΑΒΑ, η επίταξη έκτασης 260 στρεμμάτων!

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και Αδελφότητες των νησιών, σε επικοινωνία με τους συλλόγους της Αττικής και τις αυτοδιοικητικές Αρχές των νησιών καλεί εκ νέου τους πάντες, στη συγκέντρωση μπροστά από το υπ. Εσωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 15 Σύνταγμα), την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΣΑ, συναντήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον Β’ αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λέσβου Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και στη συνέχεια με τη βουλευτή του ΚΚΕ, κα Μαρία Κομνηνάκα. Η συνάντηση και με τον Κ. Γιάννη Μπουρνού, δεν κατέστη εφικτή λόγω μιας εποχικής ασθένειας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις παραπάνω συναντήσεις, στις οποίες η ΟΛΣΑ, διατύπωσε τις γνωστές της θέσεις, περί μη δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, με παράλληλο απεγκλωβισμό-αποσυμφόρηση των υπαρχουσών, με σκοπό το κλείσιμό τους.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Εκτάκτως και μετά τις εξελίξεις με την επίταξη εκτάσεων στα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος για τη δημιουργία κλειστών δομών, το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποίησε σήμερα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην οποία έκαναν παρεμβάσεις και οι Δήμαρχοι των νησιών.

Η πρόταση του περιφερειάρχη η οποία και υπερψηφίστηκε ήταν η επικαιροποίηση του ψηφίσματος της 22ας Ιανουαρίου (των κινητοποιήσεων) και η πρόσθεση των παρακάτω σημείων:

1) ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

2) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

3) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

4) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΌΡΓΑΝΑ.

5) ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΈΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ.

6) ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 15 ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΘΗΝΑ).

ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Σχετικά με το μείζον θέμα της επίταξης περιοχής στην τοποθεσία «Καράβα», το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Λέσβου στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να κληθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, να προσφύγει ο δήμος στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣΤΕ κατά της απόφασης επίταξης της περιοχής κοντά στην «Καράβα», να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου σήμερα Τετάρτη (12/2) στις 7 το απόγευμα και να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της επίμαχης περιοχής και επιτροπή αγώνα.

Υγειονομικός κίνδυνος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά την άμεση απομάκρυνση από την Μόρια των οικογενειών και των ασθενών καθώς υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για την μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα» και ο λόγος είναι με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες ακόμα και ως πανδημία!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!

ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.Λ.Σ.Α.)
ΟΛΣΑ

Στό μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου στο Euro2day η Γερμανία καραδοκεί και μόλις η Αθήνα χτίσει και «συγυρίσει» τους χώρους και μεταφέρει πρόσφυγες στην ενδοχώρα, αναμένεται να πιέσει για να δεχθούμε ακόμα περισσότερους. Ήδη, Έλληνες δημοσιογράφοι άκουσαν από πρώτο χέρι υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της ΕΕ να λέει ότι «130 χιλιάδες πρόσφυγες που έχετε στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί».

Η Sueddeutsche Zeitung κάνει λόγο για «Μεσαίωνα» ώστε να κρατηθεί μακριά ο εχθρός και για «παράλογη και ακριβή ιδέα», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «το φράγμα που θα αναβοσβήνει και εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων μάλλον δεν πρόκειται να γίνει φόβητρο, γιατί εύκολα μπορεί να παρακαμφθεί. Άλλωστε η Ελλάδα δεν μπορεί να περιφράξει όλα της τα νησιά μπροστά στα τουρκικά παράλια».

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel προχωράει ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι «το σχέδιο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές θυμίζει το συνοριακό τείχος του Ντόναλντ Τραμπ. Ούτε στην Ελλάδα γνωρίζουν πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε, είναι ότι πρόκειται για πράξη απελπισίας, η οποία διαβρώνει ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές αξίες».

H Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου αναφέρει ότι οργανώσεις για τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα επικρίνουν την ιδέα ως «παράνομη».

Ξαφνικά δηλαδή, οι Γερμανοί θυμήθηκαν τις ευρωπαϊκές αξίες και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Ενόχληση υπάρχει και για την προσπάθεια να ελεγχθούν οι ΜΚΟ, όμως γι’ αυτό δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.

Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard υποστηρίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί εξηγήσεις από την Αθήνα για το σχέδιο που αναμένεται να στοιχίσει μισό εκατομμύριο  ευρώ» και προσθέτει ότι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, «η Κομισιόν πληροφορήθηκε το σχέδιο από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο σκοπός του εγχειρήματος δεν είναι ακόμη σαφής». Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια.

Μέσα σ΄όλο αυτό είναι άφαντος και ανύπαρκτος ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για τον ευρωπαικό τρόπο ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς. Η ελληνική κυβέρνηση μη έχοντας συμμάχους οδηγείται σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο με τα ποσοστά της ΝΔ στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις να παίρνουν την κατιούσα. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.