Η Κεραμέως μειώνει τις διδακτικές ώρες για μαθήματα «διαφορετικότητας» σε δημοτικά και γυμνάσια

Περιορίζει τις διδακτικές ώρες ή αυξάνει το ωράριο των μαθημάτων του δημοτικού και του γυμνασίου η Νίκη Κεραμέως, για να «στριμώξει» νέες «εξωτικές» θεματικές ενότητες, όπως ο εθελοντισμός, η σεξουαλική αγωγή, η πρόληψη και η προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, ο σεβασμός στον άλλον, στη διαφορετικότητα.

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 προανήγγειλε περιορισμένες αναπροσαρμογές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και του γυμνασίου, προκειμένου να ενταχθούν οι νέες θεματικές ενότητες.

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει τη σχετική εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για το πώς μπορούν να περιοριστούν οι διδακτικές ώρες των μαθημάτων, ούτως ώστε μέσα στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα να ενταχθούν και οι νέες θεματικές ενότητες. «Αποστολή του σχολείου δεν είναι μόνο να μάθει γράμματα, αλλά και να βγάλει στην κοινωνία πιο σφαιρικά διαμορφωμένους πολίτες. Πολίτες που θα ξέρουν να συμπεριφέρονται, να δραστηριοποιούνται περισσότερο» είπε η Νίκη Κεραμέως, για να προλειάνει το έδαφος των αλλαγών.

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας προκαλούν, ωστόσο, εύλογα ερωτήματα. Πώς θα «χωρέσουν» οι νέες ενότητες σε ένα ήδη βεβαρημένο και απαρχαιωμένο παιδαγωγικά ωρολόγιο πρόγραμμα; Η εισαγωγή των νέων ενοτήτων μπορεί να σημάνει αύξηση του ωραρίου ή περιορισμό της διδακτικής ώρας, προκειμένου στο επτάωρο να βγουν περισσότερα μαθήματα; Επίσης, ποιοι θα διδάξουν τις νέες ενότητες ή μήπως αυτό σημαίνει νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών; Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.