Ηράκλειο: Αρχαιοκάπηλοι έσκαβαν σε λιοστάσι για να βρουν Μινωικό τάφο

Με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, που εκτελέστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, του τμήματος Μαλεβιζίου και της Ασφάλειας έπιασαν στα πράσα μια ομάδα επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς» που έσκαβαν σε ένα λιόφυτο έξω από το Ηράκλειο όπου είχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν Μινωικός τάφος!

Η πληροφορία ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι αρχαιοκάπηλοι θα συνέχιζαν τη λαθρανασκαφή στο περιφραγμένο λιόφυτο του οποίου είχαν παραβιάσει το λουκέτο, είχε γίνει γνωστή στους αστυνομικούς που εντόπισαν το σημείο στο οποίο είχε ανοιχτεί ένας πελώριος λάκκος βάθους 3,50 μέτρων, κρύφτηκαν και περίμεναν να εμφανιστούν οι δράστες. Λίγη ώρα αργότερα, έφτασαν ένα τζιπ, ένα ΙΧ και μία μοτοσικλέτα, στα οποία επέβαιναν ο 60χρονος «εμπνευστής» της έρευνας, άλλοι δυο άνδρες και μία γυναίκα.

Οι τρεις άνδρες κατέβηκαν στον ανοιγμένο λάκκο με μία ξύλινη σκάλα και άρχισαν να σκάβουν, ενώ η γυναίκα περίμενε έξω με ρόλο τσιλιαδόρου. Οι αστυνομικοί τους αιφνιδίασαν και τους συνέλαβαν όλους με κατηγορίες για παράνομη ανασκαφή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ένας από τους δύο νεότερους παραδέχθηκε ότι έσκαβαν για να βρουν Μινωικό τάφο, μέσα στον οποίο είχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν χρυσά νομίσματα, ενώ ο 60χρονος ισχυρίστηκε ότι ήθελαν να φτιάξουν… δεξαμενή! Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.