Που θα χρησιμοποιούσαν τα αυτοσχέδια ρόπαλα και σπαθιά οι λαθρομετανάστες στη Ριτσώνα;;;

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Ευβοίας, από την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, καθώς και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κατασκευή αυτοσχέδιων σπαθιών εντός της δομής, διενεργήθηκαν συνολικά έξι έρευνες σε οικίσκους, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, καθώς σε οικίσκο όπου διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοσχέδια ρόπαλα και συγκεκριμένα δύο ξύλινα και δύο μεταλλικά.

Επίσης, προσήχθη ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ότι προέβαινε, σε προγενέστερο χρόνο, με τη χρήση τροχού για την κοπή λαμαρινών, στην κατασκευή αυτοσχέδιων σπαθιών.

Μάλιστα, μετά από έρευνα, βρέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, επιμελώς κρυμμένα εντός θάμνου και πλησίον της περίφραξης της δομής και κατασχέθηκαν, έξι κομμάτια λαμαρίνας, μήκους από 56 έως 64 εκατοστά, τα οποία προσομοίαζαν με σπαθιά.

Σε βάρος των συλληφθέντων δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.