Προβλήματα με τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων στην Ιθάκη

Όσοι προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού από την πλατφόρμα, το σύστημα τους έστειλε είτε στο Αργοστόλι είτε στο Ληξούρι – Την ίδια ώρα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δρόμο που καταστράφηκε από την κακοκαιρία «Ιανός».


Τεράστιο πρόβλημα με τους εμβολιασμούς των κατοίκων της Ιθάκης που είναι 85 ετών και άνω έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει «ανοίξει» την πλατφόρμα της Ιθάκης με αποτέλεσμα όσοι μπαίνουν μέσα για να κανονίσουν ραντεβού τους στέλνουν είτε στο Αργοστόλι είτε στο Ληξούρι.

Ωστόσο, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός» ο δρόμος που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Ιθάκη έχει πάθει καθίζηση σε σημείο αφήνοντας ένα μικρό μέρος του δρόμου ελεύθερο, με αποτέλεσμα το νησί να έχει κοπεί στα δυο.

Η επικοινωνία γίνεται με ένα μικρό φέρρυ μποτ (παντόφλα) το οποίο όμως, όπως λένε οι κάτοικοι όταν οι άνεμοι είναι 5 μποφόρ και άνω σταματά τις διελεύσεις.

Αποτέλεσμα είναι όσοι ηλικιωμένοι θέλουν να εμβολιαστούν να μην μπορούν αφού υπάρχει απίστευτη ταλαιπωρία μέχρι να φθάσουν στο Αργοστόλι ή το Ληξούρι. Μιλώντας στο protothema.gr ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης κ. Γιώργος Παξινός εξήγησε ότι ο ΕΟΔΥ ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τον εμβολιασμό στην Ιθάκη και απλά γνωρίζουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει, ίσως κάποια στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο. «Αυτή τη στιγμή οι μόνοι που έχουμε εμβολιαστεί είμαστε οι υγειονομικοί όπου πήγαμε σε δυο βάρδιες στην Κεφαλονιά για να μην αφήσουμε άδειο το Κέντρο Υγείας.

Ήταν μεγάλη ταλαιπωρία γιατί ξεκινήσαμε στις 9 το πρωί και για πέντε λεπτά εμβολιασμού επιστρέψαμε στις 6 το απόγευμα. Και αυτό γιατί ο δρόμος εδώ είναι κομμένος δεν επιτρέπεται να τον περάσεις και έπρεπε να πάρουμε όσοι είμαστε στη βόρεια πλευρά το φέρρυ μποτ να φθάσουμε στο λιμάνι και από εκεί να πάρουμε το καράβι για Κεφαλονιά.

Όσοι ήταν να εμβολιαστούν στο Ληξούρι έπρεπε να πάρουν ακόμη ένα φέρρυ μποτ. Καταλαβαίνετε ταλαιπωρία».

Ο κ. Παξινός επισημαίνει επίσης ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την Ιθάκη με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι του νησιού να μην έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

«Είναι τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία που δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν 85χρονο ή μεγαλύτερο σε ηλικία να ταξιδέψει μέχρι την Κεφαλονιά. Και ο δήμαρχος και εγώ τους έχουμε συστήσει να περιμένουν μέχρι να μπορούμε να κάνουμε τα εμβόλια εδώ. Αλλά ακόμη δεν μας έχουν πει πότε θα γίνει αυτό. Πότε δηλαδή θα έρθουν τα εμβόλια, πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την Ιθάκη. Μας στέλνουν άπειρες οδηγίες και βίντεο αλλά το σημαντικότερο, δηλαδή πότε θα ξεκινήσουμε τα εμβόλια εδώ δεν μας το έχουν πει. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι κάποια στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την Ιθάκη. Μέχρι τότε όμως όσοι μπουν στην πλατφόρμα για ραντεβού τους στέλνει είτε Αργοστόλι είτε Ληξούρι».

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με τον δρόμο που συνδέει τη βόρεια με τη νότια πλευρά του νησιού. Η κακοκαιρία «Ιανός» κατέστρεψε ένα σημαντικό μέρος του δρόμου και έκτοτε έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Η σύνδεση γίνεται, όπως προαναφέρθηκε, με ένα μικρό φέρρυ μποτ. «Το νησί έχει κοπεί στη μέση, ο δρόμος είναι κλειστός γιατί έχει μείνε μία μικρή λωρίδα λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από τον Ιανό. Εμείς οι υγειονομικοί περνάμε με δική μας ευθύνη. Αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Τη Δευτέρα είχαμε ένα περιστατικό και το ασθενοφόρο πέρασε παράνομα, αφού ο δρόμος είναι κλειστός, αλλά δεν γινόταν να περιμένει το φέρρυ μποτ.

Η Περιφέρεια έχει έρθει έχει δει υπόσχονται αλλά έχει περάσει τόσος καιρός και το νησί παραμένει κομμένο στα δυο», λέει ο κ. Παξινός. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δρομολόγια με το φέρρυ μποτ από Φρίκες προς Βαθύ, αλλά όπως λένε οι κάτοικοι με τα πρώτα μποφόρ τα δρομολόγια σταματούν. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.