Τι συνέβη με την νοσοκόμα που παρέλυσε μετά το εμβόλιο

Γράφει η Όλγα Μαύρου

Μια νοσοκόμα 42 ετών, με 17 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα και μητέρα δύο παιδιών, παρέλυσε μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer στην Κέρκυρα. Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας), είπε ότι η συνάδελφός του παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré και ότι έφταιγε το εμβόλιο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελίας για να διερευνηθεί αν η αναφορά αυτή συνιστά «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Η αντίδραση της εισαγγελίας αποσκοπεί στο να μην προκληθούν αδικαιολόγητες φοβίες για τα εμβόλια, αλλά η παρενέργεια αυτή για το σύνδρομο Guillain-Barré ή άλλες μερικές παραλύσεις (π.χ. προσώπου) έχουν διερευνηθεί ως πιθανότητα από όλους τους φορείς φαρμακοεπαγρύπνησης και από τις παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάτι πρωτάκουστο.

Η εισαγγελία μέμφεται ουσιαστικά τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο ότι μίλησε με βεβαιότητα για την αιτία της παράλυσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η κρίση των ειδικών επ’ αυτού. Ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «η συνάδελφος ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου.

Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί. Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο». Η πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας κα Ν. Ιωάννου είπε: Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.