Οι επόμενες δύο εβδομάδες

Ένα δεκαπενθήμερο κρατάει μια ζωή όταν μια χούφτα παράξενοι άνθρωποι, με αλλόκοτες ιδέες, σε κρατούν φυλακισμένο.

Ο ίδιος ο χρόνος (που κατά μια θεωρία αποτελεί καμπύλωση του χώρου) είναι όχι μόνο πανδαμάτωρ αλλά μάγος! Οταν περνάς καλά, τον νιώθεις σαν άνεμο που περνά πιο γρήγορα και από σπρίντερ των 100 μέτρων. Ο χρόνος φαντάζει δευτερόλεπτο και οι όμορφες στιγμές ολοκληρώνονται πριν καν προλάβεις να αντιληφθείς ότι τις ζεις. Από την άλλη, όταν έχεις «φιλελεύθερη» κυβέρνηση που εφαρμόζει σοβιετικού τύπου μέτρα και πρέπει να στείλεις sms στον Μητσοτάκη για να πας να πετάξεις τα σκουπίδια και να αγοράσεις ψωμί από τον φούρνο, οι δύο εβδομάδες περνούν αργά. Πολύ αργά. Πιο αργά κι από γέρικο σαλιγκάρι, που του έχεις φορτώσει ένα καρπούζι και το διατάζεις να πάει στη Σιβηρία.

Όλο επιβάλλουν καραντίνες και απαγορεύσεις και πρόστιμα σε έναν λαό που δεν έχει μαντίλι να κλάψει κι όλο λένε ότι τα μέτρα δεν πιάνουν, δεν λειτουργούν, δεν αναχαιτίζουν τον ιό και γι’ αυτό επιβάλλουν ακόμα αγριότερα, τα οποία επίσης δεν λειτουργούν. Αυτό άλλοι λένε ότι είναι η συνταγή της βλακείας κι άλλοι της παράνοιας. Όποια εκδοχή κι αν είναι η σωστή, οι κυβερνητικές συνταγές έχουν βγει λάθος και οι ζωές που ισχυρίζονται ότι σώζουν θα χαθούν και μαζί τους πολλαπλάσιες, αφού έρχεται -λόγω της αυταρχικής ανοησίας τους- φτώχεια άνευ προηγουμένου.

Κι εκεί, στα χρόνια που θα ακολουθούν, οι λοιμωξιολόγοι και οι νυν κυβερνώντες δεν θα βρίσκονται στις τηλεοπτικές εκπομπές για να λένε τις μπαλαφάρες τους. Θα προσποιούνται ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ήταν αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις. Ποιος θα λογοδοτήσει για τους εμφραγματίες της ύφεσης που έρχεται, για τους επιχειρηματίες που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους και θα πάθουν καρκίνο, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και αυτοάνοσα από το στρες και την απελπισία τους; Σε ποιον παράφρονα δικτατορίσκο θα καταλογιστούν ευθύνες για τις σχέσεις που διαλύονται από την ένταση του εγκλεισμού πολλών ανθρώπων σε μικρούς χώρους; Ξέρετε, δεν περνούν όλοι τις καραντίνες σε επαύλεις με γήπεδα τένις και ιδιωτικά γυμναστήρια.

Πιαστήκαμε κορόιδα και κατόπιν απομακρύνσεως εκ του ταμείου ουδέν λάθος (και δικαίωμα) αναγνωρίζεται. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.