Μετά από 200 χρόνια… ξανά από την αρχή!

Γράφει ο Παντελής Οικονόμου

Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι μια ακόμα ευκαιρία να σκεφτούμε που στεκόμαστε σήμερα στον κόσμο και να αποφασίσουμε που θέλουμε να πάμε από ‘δω και πέρα. Ο επίσημος εορτασμός βέβαια, από το κατεστημένο μας, δεν γίνεται ούτε για την αυτογνωσία μας, ούτε (πολύ περισσότερο) για να χαράξουμε την πορεία μας προς το μέλλον.

Οι άνθρωποι ομολόγησαν πως βλέπουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης με το εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής”, το οποίο και αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει. Όσοι λοιπόν τιμούμε πραγματικά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και δεν ανεχόμαστε άλλο τον “ακαταμάχητο ρεαλισμό” της εξάρτησης και της παρακμής, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” για μας δεν τελειώνει με το «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…».

Η καταστροφή που πάθαμε τα τελευταία 20 χρόνια είναι πια αναμφισβήτητη, παρά τους καυγάδες για το ποιος χρεώνεται την ζημιά ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό που την προκάλεσε. Προσωπικό που, πλην εξαιρέσεων, όχι μόνον αποποιείται τις ευθύνες του, αλλά και επιδίδεται είτε στην αφήγηση ανύπαρκτων, είτε στην επαγγελία ανέφικτων επιτυχιών.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι κυβερνήσεις μας της δεκαετίας του 2000 οδήγησαν το ελληνικό κράτος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στον δανεισμό υπό αίρεση (μνημόνια). Αυτές της επόμενης δεκαετίας “κατάφεραν” να είναι οι μόνες στην ζώνη του ευρώ που όχι μόνο δεν “βγήκαν” από την επιτήρηση, αλλά συνομολόγησαν και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Και η σημερινή κυβέρνηση να έχει επιτρέψει στην Γερμανία να χρησιμοποιεί τον ευρωπαϊκό δανεισμό ως μοχλό απαλλοτρίωσης της εθνικής μας κυριαρχίας υπέρ της ίδιας. Συνεχίστε το διάβασμα στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.