Αλύτρωτος Ελληνισμός

Μεσούσης της άνυδρης βιούμενης πραγματικότητας, της επιβαλλομένης υγειονομικής δικτατορίας, με όλες τις καχεξίες και τις αστοχίες, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η κυβέρνησις, συνθηκολογώντας με τους εθνομηδενιστές και τα έμμισθα ακροβολισμένα φερέφωνα της αποδόμησης του έθνους, λεηλασίας της ζώσης Ορθοδόξου παραδόσεως (Μεγάλης Ιδέας), παραχαράξεως της ιστορίας, κατακρεουργήσεως της ελληνικής γλώσσης, απαγόρευσε ρητώς τις δημόσιες συναθροίσεις, εκμηδενίζοντας τον πυρήνα του θεμελιώδους δικαιώματος του συναθροίζεσθαι, το οποίο κατοχυρώνεται ρητώς εις το άρθρο 11 του Συντάγματος συμπληρώνοντας το δικαίωμα της ελευθερίας εκφράσεως κατά το άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και του σύστοιχου άρθρου 11, της ανυπερθέτως, υπερνομοθετικής ισχύος κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, συνελόντι ειπείν, της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως του δικαιώματος ανθρώπου (ήτοι, το δικαίωμα «συνέρχεσθαι και συνετερίζεσθαι» κατά την ΕΣΔΑ όπου κυρώθηκε από την Ελλάδα δια του ν.δ. 53/74).

Η «αυθεντία» της κυβερνήσεως, συρόμενη από τον συρφετό του πολιτισμικού μαρξισμού, του εθνομηδενισμού και των λοιπών κεκαλυμμένων υποζυγίων των υπερεθνικών διευθυντηρίων, περιφρόνησε ιταμώς την αυξημένη τυπική ισχύ του Συντάγματος κατά κατάφωρη παραβίαση, μεταξύ άλλων, της αρχής της ισότιμης μεταχειρίσεως και της αναλογικότητας (άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος), τη στιγμή την οποία επέτρεψε ευθαρσώς τη διεξαγωγή συναθροίσεων – μόνον τον μήνα Φεβρουάριο -καθ’ ομολογίαν της- έλαβαν χώρα απρόσκοπτα 632 πορείες ανά την επικράτεια, αναιρώντας εαυτώ περί των δρακόντειων μέτρων περί της πανδημίας.

Εντούτοις όμως απαγορεύει δικτατορικά ανήμερα της συμπληρώσεως των 200 χρόνων εκ της εθνικής μας παλιγγενεσίας αλλά και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου τις δημόσιες συναθροίσεις, προφανώς επειδή δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, μετά των οποίων συμπλέει.

Η Πολιτεία, δηλαδή, πέραν από τον στιγμιαίο «άρτον και θεάματα» της παρελάσεως, φαλκίδευσε το δικαίωμα αυτών των πολιτών εις το να αποτίσουν ειρηνικά και δημοκρατικά φόρο τιμής προς τους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν με αυταπάρνηση τη ζωή τους και προέκριναν έναντι όλων την περίλαμπρη ελευθερία μας από τον κατάπτυστο οθωμανικό ζυγό των αλλοδόξων.

Η 25η Μαρτίου δεν αποτελεί ένα «φολκλόρ», αλλά εφαλτήριο εκ βάθρων αναγεννήσεως του πολύπαθου Γένους μας, αυτοκριτικής, υπομνηματισμού της αληθείας των τότε συμβεβηκότων, γονίμου μιμήσεως προς τον ηρωισμό και τον ανδρισμό των γενναίων οπλαρχηγών, με κατευθυντήρια γραμμή τη διάσωση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, την πυροδότηση του ασίγαστου πάθος της «Μεγάλης Ιδέας», της αναβιώσεως της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, άχρι εσχάτων.

Εν κατακλείδι, ας παραθέσω τι αναφέρει ο Καζαντζάκης εις την «Ασκητική του»: «Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στον γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει». Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.