Η πολιτική της “άσπρης μπλούζας” και τα πρακτικά της Επιτροπής Ειδικών

Γράφει ο Βαγγέλης Σαρακινός

Επιμένοντας στην ίδια πολιτική, η κυβέρνηση απέρριψε, για άλλη μία φορά το αίτημα της αντιπολίτευσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας. Ένα αίτημα που τα κόμματα ζητούν μήνες τώρα και στο οποίο επανήλθαν μετά την αιφνιδιαστική κυβερνητική απόφαση, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες, να μείνουν εκτός ανοίγματος του λιανεμπορίου, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Επανέλαβε, ωστόσο, αν και εμμέσως, την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής.

Αιτιολογώντας μάλιστα αυτήν την απόφαση, σημείωσε, ότι στην Επιτροπή γίνεται επιστημονική συζήτηση για να υποστηρίξει στην συνέχεια ότι η δημοσιοποίηση των πρακτικών που κρατούνται στις συνεδριάσεις δεν θα βοηθήσει στην πρόθεση των επιστημόνων να μιλήσουν ανεξάρτητα. Η κ. Πελώνη υποστήριξε επίσης ότι η δημοσιοποίηση δεν θα βοηθήσει ούτε στο να μην πολιτικοποιούνται οι απόψεις τους. Πρόκειται όμως εμφανώς για επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε στοιχειώδη κριτική στο πλαίσιο της κοινής λογικής.
Αβάσιμα επιχειρήματα

Αλήθεια σε τι θα εμποδίσει η δημοσιοποίηση έναν επιστήμονα, ο οποίος, με βάση τις ειδικές γνώσεις του και τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του, κρίνει ότι το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις εννέα το βράδυ είναι αναποτελεσματικό, να το εισηγηθεί και να το υποστηρίξει στην Επιτροπή; Ο φόβος ότι θα γίνουν γνωστά αυτά που εισηγείται; Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.